Courgette pizza met geitenkaas & citroen

2

Deze pizza stond al best lang op mijn lijstje: courgette pizza met geitenkaas & citroen.

Je weet wel, dat lijstje waar allerlei recepten & ideeën op staan die ik nog eens wil uitwerken. Dat lijstje dat alleen maar langer wordt… af en toe iets vanaf gaat, maar bijna dagelijks wordt aangevuld. Dat lijstje waar je trek van krijgt alleen al door er naar te kijken. Dat lijstje dus.

Nu is deze courgette pizza met geitenkaas & citroen van het lijstje af. Ik heb hem gemaakt en daar heb ik absoluut geen spijt van, want hij was erg lekker! Kan ook haast niet anders, want het idee komt van de site Smitten Kitchen en daar staan echt super lekkere recepten op. Als je alleen al naar die foto’s kijkt, krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, of het (zoals toen ik deze pizza maakte) nou 30 graden is of niet! Neem zelf maar eens een kijkje!

Ik heb een andere bodem gebruikt, maar de topping is nagenoeg gelijk gebleven. Een heerlijke, dunne bodem met een laagje ‘citroenige’ geitenkaas, plakjes courgette en weer wat citroen. Lekker fris, niet te zwaar, dus ook fijn op deze warme dagen.

Courgette pizza met geitenkaas & citroen

Courgette pizza met geitenkaas & citroen

Dit recept is voor ongeveer 2-3 pizza’s, maar dat is een beetje afhankelijk van de grootte van de pizza’s (en je bakplaat natuurlijk). Probeer het deeg wel lekker dun uit te rollen, anders is je topping perfect, maar de bodem nog niet gaar. Reken op ongeveer 1 courgette per pizza en ongeveer 80-100 gram geitenkaas per pizza.

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Ik heb m net gemaakt in combinatie met de bloemkool-mozzarella bodem, en dat smaakte prima! 2 kazen bij elkaar, maar wel lekker 🙂

    • Wat leuk, Laura! En wat een goed idee! 🙂 Lijkt mij ook wel erg lekker!

      En kaas is altijd goed toch, hoe meer hoe beter! 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.