Courgette tosti

4

Na een hele dag in de keuken staan om taarten en andere zoetigheden te bakken (voor de verjaardag van Alwin zodat hij op zijn werk kon trakteren), was het afgelopen zondag tijd om het avondeten te bereiden.

Van tevoren wisten we al dat we geen zin zouden hebben in een stevige maaltijd…. de dag ervoor uit eten, ‘s middags veel bakken (en daar hoort natuurlijk ook proeven bij), dus een ‘lichte’ maaltijd was voldoende om onze buikjes weer te vullen.

Deze week zag ik een ‘golden zucchini sandwich‘ (zie foto hierboven) voorbij komen en toen dacht ik meteen: “dat is een ideale maaltijd voor zondag”. Ik vind het er super lekker uit zien, de maaltijd is niet te zwaar en de courgette maakt het ook nog een beetje verantwoord. Nog wat komkommer en wortel erbij en wat ons betreft was de maaltijd weer compleet. Als je niet de hele dag aan het ‘snoepen’ bent, is het natuurlijk ook een prima lunch!

Ik heb niet heel erg naar het recept gekeken, maar meer een eigen versie gemaakt. Een snelle blik op het lijstje van ingrediĂ«nten, de foto erbij en aan de slag. Het was bijzonder lekker: we hebben echt zitten smullen! Volgende keer gebruik ik alleen iets steviger brood en wat dikkere plakken, want het schoonmaken van de tosti grill achteraf was geen pretje en echt mooie foto’s maken van het resultaat zat er ook niet bij…

Maar omdat het zo bijzonder lekker was, toch een artikeltje op mijn site! 🙂

Bron uitgelichte afbeelding: Biggirlssmallkitchen.
Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Appel-noten tosti | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 2 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.