Courgettesalade met broccolipesto

20

Ik heb een lijst. Wel meerdere hoor… van die to-do lijstjes bijvoorbeeld. Maar ik heb één lijst en eigenlijk is het geen lijst meer te noemen… het is meer een verzameling. Een verzameling van recepten die ik allemaal nog eens wil maken of waarvan ik een deel geweldig vind en het andere deel mijn eigen draai aan wil geven.

Een inspiratie-recepten-lijst. Een nog-te-maken-lijst. De ‘lijst’ bestaat uit een daadwerkelijke lijst in Excel, een lijst in Evernote (voor alle online ideeën), een map met uitgescheurde pagina’s van magazines die ik niet wil houden (van supermarkten & groothandels bijvoorbeeld) en een verzameling boeken waar (met een beetje geluk….) ‘geeltjes’ tussen zitten. Om over de grote inspiratiebron Pinterest (en mijn verzameling daar…) maar niet te praten…. Een verzameling dus. En zoals met de meeste verzamelingen, wordt ook deze alleen maar groter….

Vorige week hadden we, door het warme weer, zin in een salade. Mijn ‘lijst’ staat vol met salades. Wat deed ik? Juist, de nieuwste Foodies pakken op zoek naar een salade. Wat aten wij? Deze heerlijke courgettesalade met broccolipesto uit die nieuwe Foodies….

Courgettesalade met broccolipesto

Courgettesalade met broccolipesto

Tja, op die manier wordt de lijst natuurlijk nooit korter en dat is uiteindelijk wel de bedoeling. Het is niet echt een verzameling om in een vitrinekast te zetten ofzo… Aan de ene kant dus niet zo handig, want zo wordt mijn lijst alleen maar langer en langer, maar aan de andere kant…. deze courgettesalade was sowieso wel op mijn lijst gekomen én we hebben super lekker gegeten! Ach, dan maar een lange lijst…. 😉

Heb jij ook zo’n lijst en/of verzameling? Heb je nog tips om het overzichtelijker te maken? Ik hoor het graag!

Print Friendly, PDF & Email

20 reacties

 1. Dit lijkt me heerlijk en zeker met het mooie weer. En wat de lijstjes betreft ik heb overal stapels uitgescheurde recepten liggen die opgeruimd moeten worden in mappen. En natuurlijk overal gele stickers. Volgens mij heeft iedereen hetzelfde ” probleem” .

  • Ik dacht al dat ik niet de enige zou zijn, Nicole! 😉 Ik probeer de uitgescheurde recepten altijd wel meteen in een map te stoppen, anders wordt het helemaal zo’n zooitje… 😉

  • Haha! En zo wordt de verzameling alleen maar groter, Julie! Recepten online vind ik nog het makkelijkst, die gaan meteen ‘in’ Evernote!

 2. Mijn mappen kunnen al jaren niet eens meer dicht. Ik wil ook niets weggooien maar ik leef vast niet lang genoeg om alles een keer te maken.

 3. Net de pesto gemaakt met wat minder broccoli omdat ik niet meer in huis had. Maar zelfs dan lijkt het me erg veel pesto. Of ga je uit van 500g broccoli voor het schoonmaken?

  • Hé, wat leuk dat je nu al aan de slag bent gegaan! 🙂

   Ik ben inderdaad uit gegaan van 500 gram broccoli voor het schoonmaken.

 4. marijksels on

  Jum, ik zag het plaatje al voorbij komen bij jouw ‘kookweek’ en heb toen wanhopig op je site naar ‘t recept gezocht 😉 Hahaha…had je nog niet geplaatst 😉
  En ja, ook ik heb een grandioze ‘to-make’ lijst en deze staat er nu ook bij!

  • Oooh, wat stom! Had ik dat er niet bij gezet…. 🙁 Ik ga er op letten! 😉 Maar als er geen linkje bij staat, kun je er vanuit gaan dat ie (nog) niet op de site staat….

   Hahaha, en zo wordt de lijst maar langer en langer…. 😉

 5. Pingback: Vijf keer courgette - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.