Couscoussalade met cranberry’s & walnoten

4

Een heerlijke zomerse couscoussalade met cranberry’s & walnoten, voor op de dagen dat de zon wél schijnt, maar ook erg lekker op al die andere dagen….

Super makkelijk om te maken, binnen een kwartierje klaar. Daarna lekker de tuin in, genieten in de zon van deze heerlijke lunch, maar ook als hoofdgerecht zeer geschikt! Zon….? Ja, maandag & dinsdag was het prima lente-weer, een heerlijk zonnetje! Helaas is dat nu weer even voorbij, maar dat maakt deze couscoussalade niet minder lekker.

Ik heb me laten inspireren door één van de salades uit het leuke boekje 500 Salades, ‘heerlijke recepten voor koude of warme salades, salades als hoofdmaaltijd of als bijgerecht. Net als in het boekje uit dezelfde serie, 500 Koekjes, waar ik weleens wat uit maak, bestaat dit boekje uit recepten met daarbij een aantal suggesties om het basisrecept weer net even anders te maken.

Het basisrecept bestaat in dit geval uit krenten & rozijnen, maar deze heb ik vervangen door cranberry’s & walnoten. Zo wordt ook nog de suggestie gedaan om er bijvoorbeeld geroosterde pijnboompitten en/of geitenkaas aan toe te voegen. Met andere woorden: je kunt alle kanten op met deze couscoussalade. Ik heb het basisrecept ook weer op een aantal punten aangepast en zo stond er na een kwartiertje een heerlijke salade op tafel!

Couscoussalade met cranberry's & walnoten

Couscoussalade met cranberry’s & walnoten

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Zomerse couscoussalade met gerookte kip - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.