Creamy lemon bars

18

Creamy lemon bars… Ja, vandaag gewoon een Engelse titel en geen Nederlandse. Ik vind ‘romige citroen repen’ of ‘citroen crème repen’ toch wat minder aantrekkelijk klinken en deze repen (bars dus…) zijn zo verschrikkelijk lekker, ze verdienen een goede naam. Creamy lemon bars dus.

Ow, en nog een soort ‘uitzondering’… Over het algemeen plaats ik de zoetigheden op zondag (zoete zondag?), ik weet ook niet precies waarom, maar vandaag is het nog geen zondag. Het is vrijdag, bijna weekend en ik wil dit recept graag met jullie delen vóór het weekend zodat jullie alle tijd hebben om deze waanzinnig lekkere creamy lemon bars te maken! Aardig toch?! Want ze zijn écht ontzettend lekker! Een heerlijke bodem met een zachte, romige (met gecondenseerde melk!), lemonly middenlaag met een lekker krokant bovenlaagje. Tja, eigenlijk moet je ze gewoon zelf proberen, maar ik waarschuw alvast: ze zijn verslavend lekker!

Creamy lemon bars

Creamy lemon bars

Zo begon het hier ook. Ik was weer eens aan het neuzen op Pinterest. Ik zag een foto, klikte op deze foto en kwam op de site van Cooking Classy. Ik begon met lezen: Imagine a thick crumb bar with two layers similar to the struesel on top of a muffin, then picture sandwiching those layers together with a lemon creme filling that is similar to a lemon bar. Doesn’t that sound amazing? Well it is, and here you have it. These bars are over the top and completely irresistible, so once you’ve tasted one you’ll forever be dreaming about them”. 

Juist ja… dát in combinatie met de foto’s & de lijst met ingrediënten (ik had daadwerkelijk gewoon alles in huis!) deed mij besluiten om meteen de keuken in te duiken. Zonder reden, geen visite in de planning, maar dit moest ik maken. Ik ben gek op lemon bars (of deze heerlijke citroencarrés) én dan met gecondenseerde melk: dat moet goddelijk zijn. Zo gezegd, zo gedaan. De keuken in en bakken maar! Het af laten koelen is altijd het moeilijkst, dus tussendoor maar even met de hond wandelen: zo kwamen we ook niet in de verleiding. Nog even in de koelkast en proeven maar!

Oh oh…. die zijn lekker… We keken elkaar aan en namen nog een stukje… allemachtig! Jaclyn van Cooking Classy heeft geen woord teveel geschreven: completely irresistible! Niet te zoet, lekker romig & lemonly! Om onszelf in bescherming te nemen (we kunnen moeilijk 24 uur per dag in de sportschool staan…) hebben we grotendeels aan de buren gegeven. Reactie: “goddelijk, mag ik het recept?”. I rest my case. 😉

Print Friendly, PDF & Email