Creamy lemon bars

18

Creamy lemon bars… Ja, vandaag gewoon een Engelse titel en geen Nederlandse. Ik vind ‘romige citroen repen’ of ‘citroen crème repen’ toch wat minder aantrekkelijk klinken en deze repen (bars dus…) zijn zo verschrikkelijk lekker, ze verdienen een goede naam. Creamy lemon bars dus.

Ow, en nog een soort ‘uitzondering’… Over het algemeen plaats ik de zoetigheden op zondag (zoete zondag?), ik weet ook niet precies waarom, maar vandaag is het nog geen zondag. Het is vrijdag, bijna weekend en ik wil dit recept graag met jullie delen vóór het weekend zodat jullie alle tijd hebben om deze waanzinnig lekkere creamy lemon bars te maken! Aardig toch?! Want ze zijn écht ontzettend lekker! Een heerlijke bodem met een zachte, romige (met gecondenseerde melk!), lemonly middenlaag met een lekker krokant bovenlaagje. Tja, eigenlijk moet je ze gewoon zelf proberen, maar ik waarschuw alvast: ze zijn verslavend lekker!

Creamy lemon bars

Creamy lemon bars

Zo begon het hier ook. Ik was weer eens aan het neuzen op Pinterest. Ik zag een foto, klikte op deze foto en kwam op de site van Cooking Classy. Ik begon met lezen: Imagine a thick crumb bar with two layers similar to the struesel on top of a muffin, then picture sandwiching those layers together with a lemon creme filling that is similar to a lemon bar. Doesn’t that sound amazing? Well it is, and here you have it. These bars are over the top and completely irresistible, so once you’ve tasted one you’ll forever be dreaming about them”. 

Juist ja… dát in combinatie met de foto’s & de lijst met ingrediënten (ik had daadwerkelijk gewoon alles in huis!) deed mij besluiten om meteen de keuken in te duiken. Zonder reden, geen visite in de planning, maar dit moest ik maken. Ik ben gek op lemon bars (of deze heerlijke citroencarrés) én dan met gecondenseerde melk: dat moet goddelijk zijn. Zo gezegd, zo gedaan. De keuken in en bakken maar! Het af laten koelen is altijd het moeilijkst, dus tussendoor maar even met de hond wandelen: zo kwamen we ook niet in de verleiding. Nog even in de koelkast en proeven maar!

Oh oh…. die zijn lekker… We keken elkaar aan en namen nog een stukje… allemachtig! Jaclyn van Cooking Classy heeft geen woord teveel geschreven: completely irresistible! Niet te zoet, lekker romig & lemonly! Om onszelf in bescherming te nemen (we kunnen moeilijk 24 uur per dag in de sportschool staan…) hebben we grotendeels aan de buren gegeven. Reactie: “goddelijk, mag ik het recept?”. I rest my case. 😉

Print Friendly, PDF & Email

18 reacties

 1. Heb het recept gemaakt, enorm succes! Helaas geen leftovers meer voor de volgende dag ;-( (En ik had nog wel het recept verdubbeld!). Kwam er alleen achter, toen de cake al in de oven stond, dat ik het citroenextract vergeten was toe te voegen. Desondanks verrukkelijk, dit is een blijvertje.

  • Wat leuk om te lezen, José! 🙂

   Jeetje, was er helemaal niets meer over? 😉 Hij is echt verrukkelijk hè?!

 2. Hoi Maaike, Abrikozen-yogurttaart staat in de oven. Laat je nog weten of hij lekker is. Volgens mij kan ik dit nu al wel zeggen. Morgen deze creamy lemon bars. Lijken me ook heerlijk en tja, als manlief achter de buis zit voor -bijna- alle voetbalwedstrijden ga ik ook maar hobbyen. Ben blij met al je heerlijke recepten !

  • Ooooh, je kiest ook wel de aller lekkerste gerechten uit hoor! 😉 Ik ben echt gek op deze lemon bars (heb nog een versie en die zijn ook lekker…)! En groot gelijk hoor…. lekker hobbyen als er voetbal wordt gekeken! 😉

 3. Hoi Maaike, hoe laat je via een berichtje weten hoe lekker deze is :-). Jeetje écht héél lekker. Snel foto’s maken en doos maar verzegelen denk ik anders is hij morgen al op en is eigenlijk bedoeld voor collega’s. Dank weer voor dit heerlijke én makkelijke recept. Groetjes

  • Hahaha! Ik krijg nu zelf ook zin om ze weer te maken (en het is nog maar half acht ‘s ochtends….)! 🙂

   Super leuk! 🙂 Enne, je mag altijd wat foto’s opsturen hoor, via de mail of via Facebook: leuk! 🙂

   Ben benieuwd wat je collega’s ervan gaan vinden!

   • Mijn collega’s vonden het héérlijk! Mocht ik wel vaker maken maar dat doe ik niet 🙂 . Bak nooit 2x hetzelfde, vind ik niet leuk! Mijn foto’s zijn niet super hoor maar vind het wel leuk voor m’n “archief” :-). Ik plaats mij foto’s wel eens op mijn Facebookpagina. Ben erg fan van Carolines blog en Judith’s cake maar vind jouw blog/recepten ook helemaal geweldig !!

    • Jeej! Fijn dat je collega’s het héérlijk vonden! 🙂

     Haha, ik bak ook (bijna) nooit iets 2 x, veel te leuk om wat nieuws uit te proberen!

     Niet super foto’s vind ik ook leuk hoor! Het gaat uiteindelijk om de smaak! 😉

     Jaaa, de blogs van Caroline & Judith zijn erg leuk! Wat een lekkere baksels allemaal hè! Daar krijg je trek van! Super leuk om te lezen dat je mijn blog ook geweldig vindt. Daar word ik blij van! 😀

 4. Pingback: Romige crumblecakejes met bramen • Ongewoon Lekker

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.