Crunchy quinoa

8

Heerlijke crunchy quinoa voor bij je ontbijtje, je lunch, een lekker tussendoortje of om een toetje extra lekker te maken!

Het is alweer de tweede dag van het nieuwe jaar 2013…. het ‘normale’ leven is weer begonnen. 2013 is ook hét jaar van quinoa:

Het jaar 2013 is door de Voedsel- en Landbouw Organisatie van de Verenigde Naties – FAO -uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Quinoa.

Quinoa – het ‘gouden graan van de Andes’ – wordt hiermee wereldwijd erkend en gewaardeerd als een natuurlijke voedselbron met een hoge voedingswaarde en een grote kwaliteiten voor de gezondheid en voedselzekerheid voor de huidige en toekomstige generaties. Het Quinoa-jaar vormt tevens een erkenning van de inheemse volken in de Andes. Dankzij hun rijke traditie en kenis hebben zij dit gewas altijd in stand gehouden, gecontroleerd, beschermd en bewaard als voedsel voor de huidige en toekomstige generaties. 

Het voorstel voor een Internationaal Jaar van de Quinoa werd ingediend door de regering van Bolivia, met steun van Argentinië, Azerbaijan, Ecuador, Georgië, Honduras, Nicaragua, Paraguay, Peru, en de FAO om de strijd tegen de honger en ondervoeding in de kijker te zetten, dit omwille van de buitengewone kwaliteiten van quinoa en zijn aanpassingsvermogen aan verschillende agrarische en ecologische platformen (het kan groeien in moeilijke omstandigheden). Het voorstel werd in december 2011 aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. 

Wil je meer weten over quinoa? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Dus, om het jaar goed te beginnen, een veelzijdig recept: crunchy quinoa! Simpel & lekker… Ingrediënten mengen, in de oven, af laten koelen, in een bakje bewaren en je kunt elke dag genieten van een portie crunchy quinoa. Lekker bij je ontbijt (bijvoorbeeld in de yoghurt), je lunch, een tussendoortje (lekker met stukje fruit) of om je toetje nét dat beetje extra te geven. Handig, gezond en bovenal errug lekker! 🙂

Bronnen: Jeanetteshealthyliving (recept), Omslag, NullamMicrowaveum.
Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

  1. Pingback: Hartige quinoa taart met garnaaltjes | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Quinoa granola

  3. Hoi!

    Dan reageer ik hier ook maar ff! 😉

    Wil je er iets anders voor in de plaats gebruiken dan? Je zou het bijvoorbeeld met kokosolie kunnen proberen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.