De nom nom nom tag

4

De nom nom nom tag! Tien vragen over -nom nom nom- eten! En ik ben getagd door Esmee van de blog Es’ Factory. Super leuk (bedankt Es!), want nu mag ik tien vragen beantwoorden over eten en alles wat daar mee te maken heeft. Tien leuke vragen, maar ook best lastige vragen. Ik bedoel: mijn favoriete toetje…? Mag ik er echt maar één noemen?
Nou ja, dat soort vragen dus. Over eten. Lees je mee?

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Kijk, daar heb je het al… Wat een ontzettend lastige vraag. Ik ben niet zo’n ‘speciale’ eter, dus ik kan mij niet voorstellen dat er ingrediënten of combinaties zijn die ik lust, maar verder iedereen vies vindt.  Ik lust (inmiddels) veel hoor, maar volgens mij eet ik vooral ‘normale’ dingen. Geen ‘rare’ combinaties als pindakaas met hagelslag of augurken met slagroom….
En andersom? Witlof. Niet voor mij. Ik weet dat heel veel mensen het erg lekker vinden, maar ik kan er nog steeds niet aan wennen. In welke vorm dan ook.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Oooh, ik vind zoveel broodjes lekker! Van een simpele tosti tot een luxe broodje met alles er op en er aan. Liefst met geitenkaas. Maar als ik dan toch moet kiezen, is en blijft mijn favoriet toch wel een broodje warme beenham met cajun. Niet alleen omdat ie erg lekker is, maar ook vanwege de herinneren aan mijn studietijd én mijn ‘studie-maatje’ Mathilde. Studeren naast een fulltime baan is niet altijd fijn, maar even een kopje koffie drinken en een broodje eten met Mathilde maakte veel goed!
Hoe ik het broodje zou noemen….? Goeie vraag! Euh… Nou, doe dan maar het IDM-broodje. Vanwege mijn studie IDM (Informatiedienstverlening en -management). Ik moet er toch altijd weer aan denken, als ik dit broodje eet…

Broodje warme beenham met cajun

Broodje warme beenham met cajun

In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?

Geen. Sorry. Ik vind het heerlijk om een hapje te eten buiten de deur, maar elke dag? Nope. Doe maar niet. Ik vind het namelijk ook heerlijk om thuis te eten (en te koken!). Daarnaast heb ik eigenlijk ook niet echt een favoriet restaurant. Wij gaan vaak uit eten als we een dagje weg zijn (met of zonder honden) en dan eten we daar waar we zijn. Ik vind over het algemeen een (goed) tapas restaurant wel fijn. Gezellig, met al die schaaltjes op tafel én je kan meerdere gerechten kiezen, delen & eten. Leuk, gezellig!

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

Zelf koken. Met stip op nummer één. Buiten de deur eten kan super lekker & gezellig zijn, maar zelf koken is zo fijn. Lekker ontspannend en daarna gezellig aan tafel. Af en toe laten we onszelf verwennen en gaan we heerlijk een hapje buiten de deur eten en ja, we bestellen ook weleens eten. Meestal pizza. Gemakzucht. Echt. Pure gemakzucht. Want zelf pizza maken is zoveel fijner, maar soms heb je gewoon geen zin/tijd en dan is een pizza’tje bestellen best een goed plan.

Wat kook je het liefst (en eigenlijk te vaak)?

Risotto. Zonder twijfel. Zó lekker! Paddenstoelenstoelen risotto met spekjes, citroen risotto met courgette en garnalen of gewoon een andere lekkere risotto. Ja, absoluut favoriet hier!

Risotto met groene asperges & zalm

Risotto met groene asperges & zalm

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Owjee…. Die ontzettend lange lijst? Die altijd groeiende lijst? Wat er nog op die lijst staat? Zo ontzettend veel! En als ik bijvoorbeeld naar Masterchef Australia zit te kijken, dan wordt die lijst alleen maar groter… Geweldig, heerlijk! En dan soms gewoon helemaal inspiratieloos zijn hè, gewoon ff niet weten wat ik nu weer op tafel moet zetten. Raar.
Maar goed, veel dus. Van ingewikkelde baksels tot ‘gewoon’ brood en gerechten uit een ‘vreemde’ keukens. Mijn kookboeken zitten vol blaadjes & post-its. De lijst is echt enorm. Ik heb nog veel te doen. Maar ik ga er zeker mee aan de slag, want ik weet hoe blij je kunt zijn als iets lukt, zeker als het geen makkelijke klus is. Neem bijvoorbeeld macarons. Ik maakte ze samen met Mannin en wat waren we blij en wat waren ze lekker.

Macarons

Zumbo’s macarons met frambozenvulling

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Mijn obsessie… jeetje! Ik denk dat mijn obsessie momenteel is dat ik niet zoveel tijd heb om te bakken & koken. Sinds de komst van ons puppy Luna, is er weinig tijd om tijd in de keuken door te brengen. Luna kan nog niet zo goed alleen zijn en dat is best ‘zwaar’. Daarnaast hebben we nog een hond (Mac, ze is bijna 3) en ze vinden het heerlijk om te rennen in huis, maar dat proberen we wat te beperken. Geen makkelijke opgave.
Maar als we het over eten hebben, dan zijn het denk ik toch de sticky tomaatjes uit de oven. Lekker met risotto! 😉

Sticky tomaatjes uit de oven

Heerlijke sticky tomaatjes uit de oven

Wat is je favoriete toetje?

Ik ben dol op toetjes! Als ik in een restaurant ben, kijk ik eerst op de dessertkaart. Daar pas ik dan de rest van mijn diner een beetje op aan. Ik sla liever het voorgerecht over en neem een toetje dan andersom. Maar dan moet het wel écht een lekker toetje zijn, anders ga ik voor het voorgerecht. Ik ben geen liefhebber van ijs als toetje. Ik vind ijs heerlijk hoor (met softijs als favoriet), maar niet zo als toetje. Een proeverij of ‘grand dessert’ heeft meestal mijn voorkeur. Van alles een beetje proeven. Of crème brûlée, of een brownie, iets met cheesecake. Dat soort dingen…heerlijk! Al begin ik een kaasplankje ook steeds meer te waarderen….

Thuis geniet ik van een heerlijke crumble, maar ook deze sticky toffee pudding met walnoten is heerlijk. Of fruit uit de oven: yum! Dat staat ook vaker op tafel, omdat het nét iets verantwoorder is… 😉 Perziken, abrikozen of pruimen uit de oven. Maar als ik dan echt moet kiezen…?! Dan is deze warme citroenpudding toch wel mijn favoriet!

Warme citroenpudding

Warme citroenpudding

Ben je ergens allergisch voor?

Nee, volgens mij niet. Ik dacht vroeger altijd dat ik ‘pukkeltjes’ kreeg van aardbeien, maar volgens mij was dat gewoon de pubertijd… 😉 Ow, en heel vroeger dacht ik dat ik niet tegen mandarijnen kon… Ik heb ze heel lang niet gegeten. Als klein meisje (geen idee hoe klein hoor…) werd ik ziek in de auto…. Je weet wel, misselijk, overgeven, bah. Oorzaak: een mandarijn! Of was ik gewoon wagenziek? Of misschien teveel snoep gekregen van opa & oma. Ik dacht het eerste en er zijn echt jaren over heengegaan totdat ik weer een mandarijn at. Lekker hoor! 😉

Deel een handige kooktip

Ik laat regelmatig tips & tricks achter op mijn blog. Soms in een apart artikel, soms bij een recept. Als ik denk dat iets handiger kan (bijvoorbeeld een mango snijden) of ik ontdek iets als ik aan het experimenteren ben, dan deel ik dat hier, op mijn blog. Genoeg kooktips dus. Maar ik geef er nu ook één. Misschien wat afgezaagd, maar: investeer in goede pannen & messen. Ze hoeven echt niet super duur te zijn, maar een goed, scherp mes en een fijne pan is wat mij betreft onmisbaar in de keuken en geeft zoveel extra plezier!

Ik ga niemand taggen om de vragenlijst ook in te vullen, maar wil je hem overnemen op je blog, dan kan dat natuurlijk altijd! Ik vind het leuk om jullie antwoorden op de vragen te lezen. Heb je geen blog, maar wil je toch heel graag één of meerdere vragen beantwoorden, laat dan vooral een reactie achter: dat vind ik top!

Print Friendly, PDF & Email