De Veggiebox van Streekbox

0

Als je regelmatig een kijkje komt nemen op deze site, weet je waarschijnlijk wel dat wij fan zijn van de Streekbox.

Eens per twee weken krijgen wij op vrijdagavond een doos vol verse cadeautjes, zoals ik het altijd noem. Van te voren neem ik wel een kijkje op de site om te kijken wat de inhoud van de box is die week (wel handig om te weten voor de rest van de boodschappen), maar ook al weet ik wat er binnenkomt, het voelt toch altijd als cadeautjes uitpakken.

Vandaag kwam er weer zo’n box vol heerlijkheden en dat terwijl we er vorige week ook één hebben gekregen. Vorige week kregen we namelijk de Veggiebox! Sinds 7 maart bestaat er namelijk naast de basis- en plusbox,  ook een veggiebox. Helaas waren wij tijdens de eerste levering niet thuis (nou ja, helaas…. we waren een heerlijk lang weekend weg), maar afgelopen vrijdag werd de tweede versie geleverd en daar mochten wij ook van genieten. Want dat is. Genieten!

De Veggiebox bevat minimaal 12 producten die onder te verdelen zijn in de volgende groepen:

  • Groente, fruit, vruchten, aardappelen en kruiden
  • Brood van Le Perron
  • Zuivel (boter, kaas en eieren etc.)
  • Vleesvervanger 
  • Specials (bijv. vruchtensappen)

Van elk product uit de Streekbox is bekend waar het precies vandaan komt. Bij de recepten die er bij worden geleverd, staat van elk product omschreven hoe het is verbouwd, maar ook van welke boer of producent het afkomstig is. En doordat Streekbox geen tussenhandel voert, is een eerlijke vergoeding mogelijk voor de boer of producent die de groente, het brood of de eieren levert.

Klinkt goed toch?! Echt,  het is elke keer weer feest! In de Veggiebox die wij mochten ontvangen zaten onder andere heerlijk bitterballen met hoarlese mosterd. Bitterballen? In een Veggiebox? Ja. Het zijn namelijk vegetarische bitterballen van de Vegetarische slager. En lekker dat ze zijn!

Maar er zat nog meer in: vegetarische boerenkaas, een bosje bieslook, 4-korenvlokken, échte volle melk, kastanjechampignons, biologische appels, een super lekker donker moutkorn brood & wat eieren. Daarnaast nog wat rode bieten, een krop sla, mierikswortel, crème fraîche, gele uien en natuurlijk een aantal recepten en vaak wat informatie over de producten en de leverancier van de producten: dan weet je precies waar die lekkernijen vandaan komen! Hieronder zie je wat foto’s van de Veggiebox!

Veggiebox

Wil je meer weten over de Streekbox en/of de Veggiebox, kijk dan even op de site van de Streekbox of vraag eens een proefbox aan! Heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met de medewerkers van de Streekbox (kan ook via Twitter). De klantenservice is echt top! Nee joh, ik krijg niet betaald voor dit artikeltje, ik vind de Streekbox gewoon geweldig! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.