Eden keukenmessen

4

Een tijdje geleden kregen wij de vraag of wij interesse hadden in het testen van twee messen van Knives and Tools. Natuurlijk willen we dat! Goed materiaal is onmisbaar in de keuken. De, voor ons, perfecte pannen hebben we inmiddels al gevonden, maar messen, dat is een ander verhaal. Ik heb er ook eigenlijk niet zoveel verstand van…. Een mes moet scherp zijn en ‘lekker in de hand liggen’.

Zet mij in een winkel vol messen en ik heb geen idee welke messen beter zijn dan andere en welke het best bij ons passen, want iedereen heeft waarschijnlijk weer nét even andere eisen aan een mes. Mijn keuze zou vallen op een scherp mes (en dan ook nog na een paar keer snijden…), een fijne greep en, als het even kan, een mooi mes. Maar dat laatste is wel heel persoonlijk en eigenlijk doet het er ook niet toe, maar ja, het oog wil ook wat!

Eden Classic Damast messenNiet veel later lagen deze twee messen hier op de mat. We mochten zelf kiezen welke messen we graag wilde testen. Moeilijke keuze… Ik heb doorgegeven dat we hier in de keuken vooral groenten & vlees snijden en we hebben ons vervolgens laten verrassen. We kregen een vleesmes & een officemes. Het vleesmes voor het snijden van vlees (ja, écht!) en het officemes voor het kleinere werk (met name groente & fruit). Waarom het een officemes heet, weet ik niet precies, maar ik noem het gewoon mijn groentemes! 😉

Hieronder zie je een afbeelding met wat meer informatie over de messen!

Eden keukenmessen

En toen kon het testen beginnen! We vielen met onze neus in de boter (wat betreft het testen dan…), want onze twee hondjes werden ziek (dat was het mindere deel….). Veel kipfilet koken en in kleine stukjes snijden dus… Mét ons nieuwe mes. Appeltje, eitje. Ja, dit vleesmes is scherp. Alwin stond met plezier kipfilet te snijden terwijl de hondjes kwijlend toekeken.
Uiteraard hebben we de afgelopen weken ook voor onszelf gekookt en hebben we heel wat vlees en groenten staan snijden. We zijn blij! Alwin heeft voornamelijk het vlees gesneden en is erg tevreden. Ik deed de groenten en stond ook te genieten. Ik vind ze fijn in de hand liggen (maar ben ook een zelfde soort handvat gewend) en ze zijn scherp. Het velletje van de tomaten…. geen probleem voor dit mesje! Ja, we zijn tevreden én ze zijn ook nog eens mooi (maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak).

We gebruiken de messen nu een paar weken en inmiddels heeft Alwin ze geslepen met een aanzetstaal. Ze zijn weer zo scherp als in het begin! Overigens verkoopt Knives and Tools ook diverse producten om je messen scherp te houden.

Eden classic keukenmessen

Print Friendly, PDF & Email