We zijn er dol op, écht! En toch is het alweer bijna een maand geleden dat we risotto aten. Té lang geleden dus. Tijd om het weer eens op het menu te zetten.
Een vrij simpele risotto dit keer, zonder al teveel poespas. Wat knoflook, erwten, chorizo & geitenkaas. En risottorijst natuurlijk. Ja, je leest het goed, geen parmezaanse kaas dit keer, de geitenkaas is genoeg. Eenvoudig, maar erg lekker.
We aten deze risotto afgelopen zondag, een verwen-maaltijd zo aan het einde van de week. Tijdens het eten zei Alwin een paar keer: “mmm, dit is écht lekker!” & “dit mag vaker op tafel komen”. Ik zat met een big smile tegenover hem aan tafel rustig te smullen van de risotto. Zo fijn. Een prima afsluiter van de week. Daarna nog genoten van een banaantje uit de oven (schil verwijderen, op bakpapier, 200 graden, ongeveer 12 minuten) met karamelijs. Heerlijk!
Vervolgens lekker uitbuiken in het zonnetje… genieten! Ik hou van de lente!
Erwten risotto met chorizo & geitenkaas
By april 24, 2013
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 30 mins
Risotto...We zijn er dol op, écht! En toch is het alweer bijna een maand geleden dat we risotto aten. Té lang geleden dus. Tijd …
Ingredients
- 350 gram Risottorijst
- 400 gram Erwten diepvries
- 200 gram Chorizo
- 200 gram Geitenkaas
- 3 teentjes Knoflook geperst
- 1 blokje Bouillon naar keuze, ik heb tuinkruiden gebruikt
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Instructions
- Haal de erwten uit de diepvries. Snij de chorizo in blokjes, pel de teentjes knoflook en verbrokkel de geitenkaas. Kook alvast anderhalve liter water en maak hier de bouillon van.
- Verhit wat olijfolie in een pan en pers hierboven de knoflook uit. Bak even en voeg daarna de rijst toe en roer totdat alle korrels glazig zijn.
- Schep nu, soeplepel voor soeplepel, de bouillon bij de risottorijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een soeplepel bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
- Bak ondertussen in een andere pan de stukjes chorizo knapperig. Laat ze daarna uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Als de risotto gaar is, voeg dan de erwten toe en roer goed door. Bak ongeveer 1-2 minuten mee.
- Voeg tot slot de stukjes chorizo & de helft van de geitenkaas toe, breng op smaak met peper & zout en roer het geheel goed door.
- Verdeel de risotto over vier broden en verdeel de rest van de geitenkaas erover.
Eet smakelijk!
- Cuisine: Italiaans
- Course: Hoofdgerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Ziet er weer goed uit! 😀
[…] nog een stukje over het nieuwe kookmagazine Recepten+ én kwam het recept online van de heerlijke erwten risotto met chorizo en geitenkaas: de afsluiter van vorige […]