Exotische spaghetti met mango

6

Hallo! Hallo Jumbo!

Heel af en toe gaan we naar Jumbo (zit niet echt in de buurt) en dan neem ik natuurlijk ook even de Hallo Jumbo mee. Gelukkig komt er binnenkort (oktober) een Jumbo op fietsafstand, want ik vind het een fijne supermarkt en ze hebben vaak ook de ‘bijzondere’ dingen. We zijn er in ieder geval in juni nog geweest, want het recept exotische pasta met mango komt uit de juni editie. Een snel, makkelijk, zomers recept: heerlijk op warme dagen als deze! En ook prima koud te eten, een pasta salade.

Eigenwijs als ik ben heb ik natuurlijk weer het één en ander aan het recept gewijzigd… onder andere de spaghetti (ik had nog een aangebroken zak Vezelrijk liggen) in plaats van tagliatelle. Daarnaast heb ik gerookte kipfilet aan het gerecht toegevoegd (we aten de dag daarvoor ook al meatless) en ik heb meer mango toegevoegd (ik vind mango écht zooo lekker!). In het recept staat 1 grote mango voor 4 personen, ik heb 2 middelgrote mango’s voor 2 personen gebruikt. Ik ben blij dat ik meer mango heb toegevoegd, want dat maakt het écht extra lekker (& exotisch). Het recept hieronder is voor 4 personen, met 2 grote mango’s, maar als je meer wilt toevoegen: het is écht lekker & mango’s zitten vol met geluk!

Mango

De mango is op de banaan na commerciaal gezien het belangrijkste fruit uit de tropen. Mango’s groeien aan bomen die ruim veertig meter hoog kunnen worden. Wat veel mensen niet weten is dat de mango erg gezond is en veel lichamelijke ongemakken kan verhelpen. De mango zit bomvol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Deze zijn goed voor zowel lichaam als geest. Daarnaast zitten er in een mango maar weinig caloriën, eiwitten en vetten. In de mango zit Fenol, een anti-oxidant die helpt (galblaas)kanker te voorkomen. Ook helpt het eten van mango’s verstopte huidporiën te openen. Het eten van mango is sowieso goed voor de huid, het zorgt ervoor dat deze zachter wordt en meer glans krijgt.

Mango: vol met geluk

In een mango zit veel tryptofaan, dit is de voorloper van serotonine. Beiden worden ook wel gelukshormonen genoemd.
 
Er zitten nog veel meer voordelen aan het eten van dit gezonde stuk fruit. Zo versterkt de mango uw hartspier, beschermt het u tegen hart en vaatziektes, verbetert het uw seksleven doordat uw hormonale systeem wordt verbeterd, helpt het bij het tegengaan van aambeien, obstipatie, etc.
 

Owja… wil je weten hoe je een mango het beste in blokjes kan snijden? Kijk dan even naar dit filmpje: eenvoudig een mango snijden!

Bronnen: ishetgezond, exofi (foto).
Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 32 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Yellow Wraps | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Oven spaghetti met courgette & gerookte kip - MiCook

  4. Pingback: Foodblogevent - Notenrijst met kip & meloen - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.