Filocrackers

12

Filocrackers: lekker als bijgerecht of gewoon als snack!

Super makkelijk om te maken (super snel ook!) en super lekker, want je kunt ze maken zoals jij ze lekker vindt! Ik heb ze gemaakt met parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden & zeezout. Op een aantal filocrackers alleen zeezout of alleen parmezaanse kaas, maar op de meeste crackers heb ik gewoon alle ‘smaken’ gedaan en die waren toch het lekkerst!

Maar varieer er gerust op los hoor! Hou je meer van Provençaalse kruiden? Ook prima. Een ander soort kaas: geen probleem. Maak ze zoals jij ze lekker vindt en als ze op zijn, maak je gewoon weer een nieuwe lading, want ze zijn binnen tien minuten klaar!

Filocrackers

Filocrackers

Je kunt deze filocrackers na het bakken & afkoelen nog ongeveer een week bewaren in een luchtdichte verpakking. Handig voor als je binnenkort een feestje hebt en wat zelfgemaakte snacks op tafel wilt zetten. Maak ze een paar dagen van tevoren zodat je de dag zelf tijd hebt om andere hapjes te maken. En mocht je nog wat overhouden (die kans is erg klein hoor…), dan kun je deze crackers de volgende dag als tussendoortje eten of serveren als bijgerecht.

De filocrackers kun je maken met filodeeg uit de koeling of uit de diepvries. Laat de diepvries variant wel eerst ontdooien (1-2 uur op het aanrecht is voldoende). De crackers moeten ongeveer vijf minuten in de oven, maar iedere oven is anders, dus hou de crackers in de gaten!

Inspiratie: Gezondeten.
Print Friendly, PDF & Email

12 reacties

  1. Wat ziet dit er superleuk uit en ook wel makkelijk om te maken..Ik vind het een voordeel dat je ze wat langer kan bewaren, …vaak maak ik iets niet omdat het namelijk veel te veel is in een keer

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.