Foodblogevent – Dadel-banaankoekjes

12

Het is al weer even geleden dat ik mee heb gedaan aan het Foodblogevent. Eigenlijk gewoon veel te lang geleden…

De vorige keer dat ik meedeed, was in december. Het thema was ‘alles is cranberry’, werd verzorgd door Emmelien van Zoet & roze (doordat zij de maand ervoor in de prijzen viel met haar inzending) en ik stuurde de kokos-cranberrykoekjes in.

Mocht je denken: goh, waar ken ik die naam Zoet & Roze toch van? Ik maakte vorige maand voor de Foodblogswap (jah, we hebben wat Foodblog-dingen…) een recept van Emmelien: repen zonder lulkoek!

Nu wil het geval dat Emmelien (van Zoet & roze dus…) alweer in de prijzen is gevallen met het Foodblogevent en wederom een thema mocht bedenken voor deze maand. Emmelien won met haar avocado-ijs met zoet-pittige mangosalsa het Foodblogevent van april met het thema sausen verzorgd door MissFromage. Emmelien koos voor het Foodblogevent van mei het thema: Zoet zonder suiker. Juist ja, maak een zoet gerecht zonder suiker.

Nu heb ik al een aantal suikervrije zoete gerechten (koekjes) op mijn site, maar het is natuurlijk veel leuker om iets nieuws uit te proberen. Ik zat eerst nog te twijfelen om een bestaand recept mét suiker om te toveren naar iets zonder suiker, maar toen kwam ik dit recept tegen: Dadel-banaankoekjes. Geen suiker, gezonde ingrediënten en super makkelijk! Daarnaast, niet onbelangrijk, heerlijk zoet. Zelfs Alwin vond ze erg lekker en hij is meestal niet zo van de gezonde koekjes…

Het enige nadeel aan deze koekjes, is dat je ze niet heel lang kunt bewaren. Na ongeveer 24 uur zijn ze toch wat minder lekker…  Maar goed, ze zijn erg lekker, dus het lijkt mij sterk dat ze de 24 uur halen.

Om er wat variatie in te houden kun je bijvoorbeeld ook wat (ongezoete) kokos toevoegen (vervang dan een deel van de havermout), wat kaneel, gemberpoeder of iets waar jij warm voor loopt!

Dadel-banaankoekjes

Zoet zonder suiker

Bron: 500 koekjes.
Print Friendly, PDF & Email

12 reacties

  1. Eigenlijk zijn het dus diepvrieskoekjes, oftewel, je haalt er steeds een paar uit de diepvries. Ze lijken me namelijk wel heerlijk maar om een hele schaal nu in 1 dag op te eten…..

  2. Lekkere koekjes! Dankjewel voor het recept, had nog dadels liggen dus heb deze koekjes gemaakt. Heb in plaats van havervlokken havermouth gebruikt, smaakt ook goed!

  3. Pingback: Gezonde koekjes - MiCook

  4. Pingback: Let's go to the beach - winactie! - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.