Foodblogevent – Notenrijst met kip & meloen

9

Afgelopen dinsdag lazen jullie over de foodblogswap van deze maand, vandaag is het tijd voor het foodblogevent! Zo leuk, al die verschillende foodblog-dingen!

Het foodblogevent van deze maand wordt verzorgd door Daisy & Martijn van de blog Lekker Happen. Zij namen het stokje over van Sonja door het maken van een heerlijke peren-vijgencompote met geitenkaas (het thema in juli was: Spread the Love). Aan Daisy & Martijn de eer om weer een nieuw thema te bedenken voor de maand augustus en dat is niet makkelijk! Zelf schreven ze er dit over:

We wilden graag een breed thema dat veel mensen aanspreekt, waarbij de drempel niet hoog ligt en waarbij iedereen wel iets leuks kan verzinnen naar zijn of haar smaak! Omdat de temperaturen de laatste weken nogal tropisch zijn… bedachten wij voor deze zomerse maand het thema:

Foodblogevent - Fruit up your life!

Foodblogevent – Fruit up your life!

Dat fruit niet alleen als dessert gebruikt kan worden, mogen jullie deze maand tonen! We kijken al uit naar een fruitige salade, een heerlijke fruitsmoothie of een lekker hoofdgerechtje met het heerlijkste stukje (zomer)fruit!  Of misschien kun jij wel een leuk voorgerechtje verzinnen? Verras ons!

Inderdaad een toepasselijk thema voor de huidige (en vooral toenmalige) temperaturen én een enorme uitdaging! Want, zoals Daisy & Martijn al aangeven, fruit kan niet alleen als dessert gebruikt worden en zo’n dessert viel voor mij dus gelijk af (terwijl het zó ontzettend lekker kan zijn). Fruitige salades, smoothies & ontbijtjes? Daar heb ik er al redelijk wat van op mijn site staan. Ik ben dan ook dol op fruit! Vooral in de zomer. Ik kan me er zo op verheugen: alleen al door het zomerfruit mag het van mij het hele jaar zomer zijn! Ik zat eerst te denken aan ‘mijn’ exotische spaghetti met mango (één van mijn favorieten) of dit voorgerechtje: veldsla met perzik & parmaham, maar ik vond het leuker om iets nieuws te maken. Een hoofdgerecht, een volwaardige maaltijd mét fruit!

Foodblogevent - Notenrijst met kip & meloen

Foodblogevent – Notenrijst met kip & meloen

Ik heb er lang over na moeten denken, maar dit is het resultaat: notenrijst met kip (gemarineerd in onder andere citroensap (=fruit) en meloen (en wat wortels om er echt een volwaardige maaltijd van te maken)! Ik wist van te voren niet of deze combinaties voor een smakelijk maaltijd zouden zorgen, maar we hebben zitten smullen! Voor deze speciale gelegenheid heb ik notenrijst gebruikt met stukjes papaja (nog meer fruit!), maar volgende keer gebruik ik weer ‘mijn’ oude, vertrouwde pandanrijst! 🙂

Afijn: een lekker zomers recept vol fruit! Fruit up your life!

Nog wat variatietips en dan snel door naar het recept:

  • Vervang de notenrijst door gewone rijst of quinoa en roer er wat zonnebloempitten & (gehakte) amandelen doorheen.
  • Voeg wat groen toe door wat gesneden lente-uitjes toe te voegen (ongeveer vijf minuten voor einde kooktijd rijst) of roer er wat fijngesneden peterselie doorheen.
  • Roer er (op het eind) wat gemalen kokos doorheen.
  • Serveer met wat verbrokkelde feta (erg lekker!).
Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 35 - MiCook

  2. Pingback: Foodblogevent augustus 2013: De winnaar! | Lekker Happen

  3. Pingback: Foodblogevent september 2013: Finger Food - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.