Foodblogswap – Aubergine gratin

11

Vijf maanden geleden begonnen we (foodbloggers) met de foodblogswap. Het is een groot succes, er komen steeds meer deelnemers en ik vind het ontzettend leuk om te doen!

Ik sla (als het even kan) dan ook geen maand over en ook deze maand doe ik weer mee! Een aantal weken geleden hoorde ik dat ik van de blog van Gereon mocht koken: Gereons keuken thuis. Gereon is een bourgondiër, een groot liefhebber van wijn en heeft een passie voor (hoe kan het ook anders…) koken! En die passie lees je ook in zijn blogs! Ben je op zoek naar heerlijke recepten, leuke weetjes en/of wijnadviezen, neem dan zeker even een kijkje!

Ik moet zeggen dat het weer een hele opgave was om een recept uit te zoeken. Ik merkte al snel dat ik gewoon een keuze moest maken, omdat ik anders de verhalen bleef lezen (de interviews op de blog van Gereon zijn super leuk!). Niet vervelend hoor, maar er moet ook gekookt worden! En dat gebeurde meteen de volgende dag. Ik had mijn keuze gemaakt. Ik koos voor een gerecht met aubergine, want daar had ik weer eens zin in.

Het artikeltje op de blog van Gereon bij dit uitgekozen recept heet ‘Imam bayildi inspiratie voor een aubergine gratin‘. Spannend hoor, zo’n titel! Imam bayildi (in mooi Nederlands de flauwgevallen priester, aldus Gereon) is een recept uit één van de kookboeken die Gereon in zijn bezit heeft. Hij heeft zich door dit recept laten inspireren en er zijn eigen aubergine/tomaat gratin met basilicum van gemaakt. Een stevig vegetarisch gerecht, zo noemt Gereon het zelf. Daarbij nog een wijnadvies van Gereon: een rode Costières de Nìmes.

Maar voordat de fles wijn open gaat, eerst even de keuken in om het gerecht voor te bereiden! Ik ben geen wijndrinker (sowieso drink ik nagenoeg nooit alcohol), maar een glaasje tijdens het koken kan waarschijnlijk ook geen kwaad. Ik heb het zonder de wijn gedaan en dit is het resultaat:

Foodblogswap - Aubergine gratin

Foodblogswap – Aubergine gratin

Hup, aan tafel en proeven! We vonden het erg lekker! Super lekker zelfs! De verschillende smaken, de heerlijk gegrilde aubergine: yum! Het was lang (nou ja, wat is lang…) geleden dat ik een ovenschotel maakte (mede vanwege de warmte), maar ik ben blij dat ik het gedaan heb én dat ik dit recept heb uitgekozen. Het was heerlijk! Bedankt, gereon!

Ook deze maand is er weer van MiCook gekookt! Al denk ik eerder dat het een baksel is geworden, want Mannin van Baksels.net mocht deze maand iets van MiCook uitkiezen. Ik ben nieuwsgierig! Jij ook? Neem dan zeker even een kijkje deze week!

Print Friendly, PDF & Email

11 reacties

  1. Pingback: Foodblogevent - Notenrijst met kip & meloen - MiCook

  2. Pingback: Foodblogswap - Gevulde aubergines - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.