Foodblogswap – Blondies met cranberry’s

7

De vorige Foodblogswap lijkt nog maar zo kort geleden en voor je het weet is het alweer tijd voor de volgende: het is ook zo ontzettend leuk!

Deze maand mocht ik koken van de leuke blog van Johanneke: Bijna net zo lekker als thuis. Een blog vol (maar dan bedoel ik ook vol) met recepten. Ongelooflijk…. daar was ik dus wel een tijdje zoet mee, want hoe moet je uit zo’n lijst een keuze maken…. Super moeilijk, maar ook wel weer erg leuk om langs al die recepten te struinen.

De titel van de blog vind ik super leuk en het verhaal erachter al helemaal. Als de opa van Johanneke uit eten gaat en er wordt hem gevraagd of het eten heeft gesmaakt, geeft hij als antwoord: “bijna net zo lekker als thuis’.  En dát zegt wat over de kookkunsten van de oma van Johanneke.

Maar goed, ik moest een keuze maken uit die enorme lijst met artikelen/recepten. Mijn keuze is gevallen op iets zoets. De eerste keer maakte ik namelijk een hoofdgerecht: Gevuld Turks brood met knoflooksaus, de tweede keer een gezonde snack: repen zonder lulkoek, dus nu vond ik het wel tijd voor iets zoets. Ik koos voor de blondies met cranberry’s (beetje jammer dat de spellings-check er steeds blondjes van wil maken….). Ik heb namelijk nog nooit blondies gemaakt en ze leken me erg lekker!

Boodschappen doen, mijn handige au bain marie-pannetje weer uit de kast halen en aan de slag! Niet veel later begon het heerlijk te ruiken in huis en kwam er één grote blondie uit de oven. Af laten koelen dan maar (zooo moeilijk)… in stukjes snijden en proeven: heerlijk! Ze zijn echt erg lekker! Bedankt, Johanneke, we hebben zitten smullen!

Wil je weten wat er deze maand van mijn blog gemaakt is? Neem dan een kijkje op de blog van Cécile: De smaak van Cécile!

Blondies met cranberry's

Blondies met cranberry’s

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 21 - MiCook

  2. Pingback: Blondie & Brownie - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.