Foodblogswap – Courgette burgers

17

Jeej! Ook deze maand deed ik weer mee met de foodblogswap: het blijft gewoon ontzettend leuk!

Ik mocht deze maand iets uitzoeken van de blog van Lynn. Lynn schrijft verhalen over food & lifestyle op haar fijne blog Lyvre: Van studente die net was gaan samenwonen, net begonnen aan de opleiding voeding & diëtetiek, en kookte met pakjes, zakjes en potjes tot een echte (verstrooide) keukenprinses die (bijna) alles zelf maakt!!! Ik ben een kookfanaat, die alles wil uit proberen. Wat resulteert in grappige verhalen, mislukkingen en masterpieces! Met deze site hoop ik mensen zoals mij te helpen. De overstap maken tot écht koken & écht eten. Vooral belangrijk écht genieten!

Naast leuke verhalen staan er natuurlijk ook (gezonde) recepten op haar blog! Aan mij de taak om wat uit te zoeken en dat is (zoals elke maand) niet eenvoudig. Al een flinke lijst met recepten en daar moest ik mij weer doorheen wroeten. Altijd super leuk, maar toch blijft het moeilijk een keuze te maken. Deze courgette burgers zagen er wel erg lekker uit en samen met nog iets anders, leek mij dat een prima maaltijd! Wat anders? Ja, ook van Lynn, dus dat verklap ik nog niet, dat lees je morgen!

Foodblogswap - Courgette burgers

Foodblogswap – Courgette burgers

De courgette burgers waren erg lekker! Het was in het begin wel even zoeken naar de juiste hoeveelheid paneermeel om mooie ‘burgers’ te bakken, maar na de eerste mislukking (toch iets te weinig paneermeel, geheel mijn eigen ‘schuld’) ging het helemaal goed en kwamen er mooie & heerlijke courgette burgers op tafel! Wat we er bij hebben gegeten, lees je dus morgen, maar het was in ieder geval een fijne combinatie! Bedankt Lynn, we hebben heerlijk gegeten!

Ook nieuwsgierig naar wat er van MiCook is gemaakt deze maand? Neem dan eens een kijkje op Eten Maken! Daar lees je wat Sophie maakte en hoe enthousiast ze er over is! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

17 reacties

 1. Lekker joh! En gezond lijkt me. Ik wilde deze week wat gezonder eten (na een paar repen Tony’s van vorige week) dus misschien ga ik dit wel maken. Lijkt me wel lekker op een broodje?

  • Hahaha, een paar repen, Maura? 😉

   Ja, ik denk dat ze ook wel lekker zijn op een broodje, maar wij aten ze nóg iets gezonds, dat lees je morgen! 🙂

 2. Leuk om te zien! Ik was zoooo benieuwd welk recept je zou kiezen (hihi, dit was mijn swap debuut) 😉 De foto’s zijn prachtig! Als ik die zie, zou ik ze weer willen maken. Ik heb ze deze week toevallig weer gemaakt, maar dan zonder ei & met ui (voorbereiding op de vegan challenge). Dan blijven ze wat zacht vanbinnen maar lijkt het net een gezonde versie van een rijfkoek!

  • Ooh, ik wist helemaal niet dat dit je debuut was, Lynn! 🙂
   En dan heb ik ook meteen twee recepten van je gemaakt!

   Rijfkoek ken ik eigenlijk niet, maar het klinkt erg lekker!

   • Ja wat gek, misschien is het iets Limburgs (of duits, want daar heb je ze zelfs kant-en-klaar in de winkel). Maar het is van aardappel en wat meel en eieren en wordt gebakken in veel olie (eigenlijk erg ongezond dus). Maar ik weet dat het altijd te krijgen is op een braderie. Toen ik ook google keek, zag ik ook heel weinig recepten ervan. Het is inderdaad niet zo bekend, maar wel lekker!

    • Ja, ik had ook even op Google gekeken naar aanleiding van je berichtje, maar kan er niet veel over vinden.

     Klinkt op zich wel goed! 🙂 Als ik weer een keer in Limburg ben, ga ik mijn ogen open houden! 🙂

  • Dank je wel, Joke! 🙂

   Ja, zou kunnen, misschien dan de verhoudingen iets wijzigen, maar leuk om mee te experimenteren! 🙂

 3. Pingback: Vijf keer courgette - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.