Foodblogswap – Gemarineerde gegrilde groenten

9

De laatste week van de maand, dus weer tijd voor de foodblogswap!

Dit is alweer de negende foodblogswap en ook de negende keer dat ik er aan mee doe! Ik vind het zo leuk! Altijd even afwachten van wie je deze maand mag koken, vervolgens alle recepten bekijken, iets uitzoeken (elke maand weer moeilijk), koken, artikeltje schrijven: ja, eigenlijk is het hele proces leuk!

Deze maand mocht ik iets maken van de blog van Sophie, Sophsfood. Bovenaan de blog staat ‘liefde voor eten‘ en dat sprak mij meteen aan. Even rondneuzen en ‘kennismaken’ met Sophie. Sophie is een 18 jarige student met een liefde voor eten en een passie voor koken: “Het liefst sta ik de hele dag in de keuken of ben ik opzoek naar heerlijke recepten. Toen mijn fototoestel bijna ontplofte door alle foto’s van heerlijke gerechten heb ik besloten dat ik deze graag wil delen”.

Sophie is dit jaar begonnen met haar blog, dus (gelukkig voor mij) nog geen ellendig lange lijst met recepten, maar er staan al aardig wat recepten op haar blog, dus de keuze was weer moeilijk. Heerlijke zoete recepten, fijne hartige recepten: ik had weer moeite met kiezen. Uiteindelijk koos is voor gemarineerde gegrilde groenten. Wij zijn dol op gegrilde groenten en gemarineerd al helemaal! Dit is het resultaat:

Foodblogswap - Gemarineerde gegrilde groenten

Foodblogswap – Gemarineerde gegrilde groenten

Sophie schrijft zelf bij dit recept: “Gegrilde groenten klinkt voor de meesten niet heel speciaal meer. Maar door de groenten van te voren te marineren wordt dit gerecht nog lekkerder. Ook lekker om op de barbecue te leggen!” Je kunt de groenten eventueel ook nog grillen in de oven, maar ik heb gekozen voor de optie ‘grillpan’. En? Het was heerlijk! We hebben weer zitten smullen. Je kunt dit gerecht prima met pasta of quinoa serveren, maar ook zo is het erg lekker! Bedankt, Sophie, we hebben heerlijk gegeten!

Wil je weten wat er deze maand van MiCook gemaakt is? Neem dan een kijkje bij Mijn mixed kitchen van Eslem. Eslem maakte iets toepasselijks voor de tijd van het jaar én nog iets extra wat haar kids erg enthousiast over zijn!

Vind jij de Foodblogswap ook zo leuk? Volg dan alles via Twitter of via Pinterest!

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.