Foodblogswap – Gevuld Turks brood met knoflooksaus

7

Foodblogswap…

Het woord zegt  het al een beetje, maar niet helemaal… lekker duidelijk weer hè?!

Nee, we gaan niet van foodblog wisselen (ook een idee natuurlijk, maar niet zo praktisch), we koken/bakken iets van elkaars foodblog.

Het idee is ontstaan in de Facebook groep voor foodbloggers, opgericht door Sabine van OhMyFoodness. Een besloten groep voor foodbloggers waar we van alles en nog wat met elkaar delen en waar we gezellig ‘kletsen’. Wendy (Miss Foody) kwam met het super leuke idee een foodblogswap te organiseren. Meteen kwamen er enthousiaste reacties binnen en  hadden we een lijst met deelnemers klaar. Wendy heeft ervoor gezorgd dat iedereen een andere foodblog kreeg waarvan hij/zij mag koken. En dat is ook het idee: kook/bak iets van je aangewezen foodblog. Op deze manier leer je de andere foodblog beter ‘kennen’, want je kunt pas echt een oordeel geven als je iets gekookt hebt! Super leuk toch!?

Iedereen zat op het puntje van zijn/haar stoel toen de lijst bekend werd gemaakt…. Ik zag al snel dat ik mocht gaan koken van de leuke blog OhMyFoodness van Sabine & Annebeth en dat is écht geen straf, kan ik je vertellen (neem maar eens een kijkje!). En daar begon meteen het moeilijke van de opdracht… zoveel te kiezen… Ik had op een gegeven moment tig tabbladen opstaan met recepten die mij wel aanspraken. Op  OhMyFoodness staan ook recepten die niet van Sabine of Annebeth zijn (ingezonden recepten). Dat maakte de keuze al iets makkelijker, want ik wilde wel écht iets van Sabine of Annebeth koken. Een paar tabbladen konden dus al gesloten worden.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor dit recept: Gevuld Turks brood. Stiekem stond dit al een tijdje op mijn lijstje en ik vond het een ideale maaltijd voor zondagavond. Eindelijk was ik eruit. De dames adviseren om het brood te eten met een lekkere knoflooksaus. Bij het ‘doorbladeren’ van het recepten overzicht kwam ik ook het recept tegen van deze heerlijke, kruidige knoflooksaus. Ik heb daarom meteen maar twee recepten uitgekozen!

Hieronder zie je het overheerlijke resultaat! We hebben enorm zitten smullen. Gelukkig waren we zondagavond verder met z’n tweeën (drieën dan, als je Mac meetelt), want drie teentjes knoflook én nog een knoflooksaus…. maar dat vonden we helemaal niet erg!

Ik heb me niet helemaal aan het recept gehouden (al heb ik dat wel zoveel mogelijk proberen te doen, wel zo leuk)… In de originele versie worden namelijk alle groenten in plakjes gesneden, daarna grillen zodat ze zacht zijn en grillstrepen bevatten. Met mijn kleine grillpan zou dat betekenen dat ik de hele middag aan het grillen zou zijn, dus ik heb er voor gekozen om alles in de pan te bakken: ook super lekker!

Gevuld Turks brood met knoflooksaus

Gevuld Turks brood met knoflooksaus

Dit was dus mijn eerste opdracht van de foodblogswap en ik hoop dat er nog vele zullen volgen! Ik vond het super leuk! De foodblogswap kun je volgen via Twitter, zodat je geen enkele foodblogswap mist.

En er is natuurlijk ook van mijn blog gekookt: Pauline was de ‘gelukkige’ en koos voor een recept met quinoa: super leuk! Pauline maakte granola met quinoa en dat ziet er super lekker uit!

Bedankt Wendy, voor het super leuke idee! Bedankt Marleen, voor het mooie logo & bedankt Sabine & Annebeth, voor het heerlijke recept. Op naar de volgende foodblogswap!

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Foodblogswap – Repen zonder lulkoek | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 16

  3. Pingback: Foodblogswap – Blondies met cranberry’s

  4. Pingback: Broodje warme beenham met cajun - MiCook

  5. Pingback: Homemade cajunkruiden - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.