Foodblogswap – Homemade kapsalon

12

Jeej! De eerste Foodblogswap van het nieuwe jaar!

Deze maand mocht ik iets koken van Francesca Kookt! Ik volg Francesca al een tijdje en wist dat ik het erg moeilijk zou krijgen om een keuze te maken… Ik vond het erg leuk om op de site van Francesca rond te neuzen tussen de heerlijke recepten. Mijn eerste gedachte was eigenlijk om iets Surinaams te gaan maken. Er staan behoorlijk wat Surinaamse recepten op Francesca Kookt! en ik maak niet zo vaak wat uit de Surinaamse keuken.

Afijn, op zoek naar een ‘leuk’ recept. En dat waren er veel…. Maar toen kwam ik haar zelfgemaakte kapsalon tegen… Iets wat ik (uit mezelf) niet zo snel zou maken. Ik heb ooit één keer een kapsalon gegeten en was niet enthousiast (ik vond het maar een beetje een kleffe bende…). Alwin nam niet eens een poging, het leek hem helemaal niets….

Maar toch zag de versie van Francesca er helemaal niet verkeerd uit. Na lang twijfelen heb ik toch maar alle ingrediënten in huis gehaald om de homemade kapsalon te maken. Ik kocht ook nog andere ingrediënten om nog iets van Francesca te maken (wat? dat lees je morgen!) omdat ik toch zo mijn twijfels had hier een positief artikel over te kunnen schrijven.

Aan de slag dan maar! Je bent even bezig… eerst patat maken (lekker knapperig, dus niet klef…), lams shoarma bakken, in de oven en daarna lekker knapperige sla er overheen (wederom niet klef, maar lekker vers!). Dit is het resultaat!

Homemade kapsalon

Homemade kapsalon

Daar zaten we dan. Klaar om te eten. Het zag er heerlijk uit, maar nog hadden we een beetje onze twijfels. Er zat maar één ding op: aanvalluh! Hé, dit is eigenlijk best lekker! Helemaal niet klef! Eigenlijk best wel heel erg lekker! Bedankt Francesca! 🙂

Ben je zelf wél fan van kapsalon? Maak hem dan ook eens zelfs, want dat is echt zoveel lekkerder! Tenzij je van een kleffe bende kunt genieten natuurlijk! 😉

Wat ik nog meer heb gemaakt, dat lees je morgen. Deze maand is er ook weer iets van MiCook gemaakt. Nieuwsgierig? Neem zeker even een kijkje op de blog van PJ: Nombelina. PJ heeft iets zoets gemaakt met prachtige foto’s!

Op de hoogte blijven van alle Foodblogswap-recepten? Volg dan de Foodblogswap op Twitter of op Pinterest!

Nog wat tips voor de homemade kapsalon (met dank aan Francesca) en dan snel door naar het recept!

Tips:

 • Maak de frietjes klaar zoals je zelf wilt! In de frituurpan, in de ActiFry, in de oven (zoals bij het recept) of zoals Francesca ze klaar maakte (zonder kruiden, alleen met knoflook). Zolang ze maar knapperig uit de pan/oven komen, is het goed!
 • Gebruik een goed smeltende kaas! Francesca gebruikte Fontina.
 • Gebruik bij voorkeur honingtomaatjes of andere mini tomaatjes met een volle smaak.
 • Haal de lams shoarma bij de (Turkse) slager, dan wordt het al voor je gekruid.
 • Wil je er nog een lekkere knoflooksaus bij? Vooral doen! 😉 Als je hem zelf wilt maken, kijk dan even bij Francesca (daar even naar beneden scrollen).

Voor wat betreft de kaas….. Mijn zoektocht naar Fontina is helaas niet geslaagd. De eerste kaasboer was wat kortaf en zei: “nee, die heb ik niet’. Ach, dacht ik, we gaan wel even naar de andere kaasboer (waar ik vaker slaag…). Ook die had hem niet. Euh, een alternatief dan? Kaasboer twee kwam met een zachte geitenkaas aanzetten. Hmmm, denk het niet hoor… Ik liet de foto van Francesca zien (niet van Francesca zelf, maar van de kaas), waarop hij zei: “Oh, fUntina, nee, die heb ik niet….”. Er staat toch echt Fontina hoor…

Afijn, het kan dus een beetje een zoektocht worden, maar misschien weet jouw kaasboer wel waar hij het over heeft….. 😉

Print Friendly, PDF & Email

12 reacties

 1. Wat een geweldig leuk stuk! En ik heb zo gelachen om je Fontina zoektocht…want waarschijnlijk ging jij ook in Zoetermeer op zoek naar Fontina? Zo ja, echt onbegonnen zaak haha. Ben heel benieuwd wat er morgen online komt 🙂

  • Thx! 🙂

   Yup, ik zocht in Zoetermeer…. Maar ik kreeg op een gegeven moment toch wel een vermoeden dat jij buiten Zoetermeer aan het shoppen bent geweest! 😉

   Morgen gewoon iets ‘kleins’ hoor, als back-up! 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.