Foodblogswap – Repen zonder lulkoek

11

Jippie! Weer een Foodblogswap!

We zijn er in maart mee begonnen en gaan in april gewoon weer verder en hopelijk blijft het nog heel lang bestaan, want ik vind het super leuk!

Kun je je de Foodblogswap van maart nog herinneren? Ik maakte een heerlijk gevuld Turks brood van OhmMyFoodness. In dit artikel kun je ook lezen wat de Foodblogswap precies is.

Deze maand mocht ik van de leuke blog Zoet & Roze iets maken. Een blog over alles wat zoet, maar niet persé roze is, zo zegt Emmelien zelf. Emmelien heeft een grote passie voor bakken en alles wat daar mee te maken heeft, volgde een patisserie opleiding en maakt met veel plezier allerlei baksels op bestelling. Genoeg lekkers te vinden dus op de site van Emmelien. Een geluk voor mij dat de lijst met recepten op haar site niet ontzettend lang is, anders had ik weer dagen moeten uittrekken voor het bekijken van alle recepten (zo ging het vorige maand zo’n beetje…).

Vorige week maandag maakte ik mijn keuze en wilde eigenlijk meteen aan de slag. Ik koos voor de tussendoorrepen zonder lulkoek. Ik moest nog even wachten tot ‘s avonds en toen kwam ik erachter dat ik niet meer genoeg cashewnoten in huis had… Maar ik wilde zo graag aan de slag dat ik de hoeveelheden cashew & amandel heb omgedraaid en voor het gemak amandelmeel heb gebruikt (wat op zich op hetzelfde neerkomt). De rest is hetzelfde gebleven. Het was echt niet moeilijk om te maken. Zonder lulkoek dus. En gezond. Zonder lulkoek dus. Dat sprak met ook zo aan… de naam, maar ook het feit dat het heerlijke repen zijn zonder lulkoek: “slechts 4 natuurlijke, gezonde ingrediënten. Niks meer, niks minder. Ultragezond, oh-zo-lekker en 1-2-3 gemaakt” zoals Emmelien aangeeft.

Ik heb ze een nachtje in de koelkast laten liggen en toen was het tijd om te proeven! Erg lekker! Er zijn er een paar (niet teveel hoor, vond ze zelf veel te lekker!) meegegaan met Alwin naar zijn werk en daar waren ze zo op en vonden ze de repen erg lekker. Een succes dus! Zonder lulkoek.

Heerlijke repen zonder lulkoek

Heerlijke repen zonder lulkoek

Natuurlijk is er deze maand ook weer van mijn blog gekookt (het is niet voor niets een swap….). Tessa, van de leuke blog I am Cooking with Love (leuke naam hè!?) maakte de vierkante kokosmakronen met ouwel! Zooo lekker! 🙂

Print Friendly, PDF & Email