Foodblogswap – Stoofgerecht met groenten & rundvlees

14

Jaaa, het is weer tijd voor de Foodblogswap!

Ook deze maand is er weer ‘gewoon’ een foodblogswap (de tiende alweer), tussen de drukte van kerst en Oud & Nieuw door… hier maken we gewoon tijd voor, want het is zo leuk!

Deze maand mocht ik koken van de blog van Eslem: Mijn mixed kitchen. Ik ken Eslem al een tijdje (online) en neem graag een kijkje op haar leuke blog met (vooral) Turkse recepten. Wij koken niet vaak uit de Turkse keuken (geen bijzondere reden voor hoor), maar ik zie regelmatig wat lekkers voorbij komen via Eslem, dus daar mag best verandering in komen.

Dat was dan ook mijn eerste reactie toen ik zag dat ik van Eslem mocht gaan koken: dat wordt iets Turks! Er staan ook andere recepten op haar site (lekkere zoete recepten bijvoorbeeld) en ook al leek deze kruidige bananencake met walnoten (om maar een voorbeeld te noemen) mij erg lekker, ik moest van mezelf een Turks recept uitzoeken (wel zo leuk & uitdagend natuurlijk..). Na een tijdje rondneuzen besloot ik om voor de Et sote (letterlijk: gebraden vlees, ‘sote’ komt van het Franse ‘sauté’, aldus Eslem) te gaan: een Turks stoofgerecht met groenten & rundvlees. Dit is het resultaat:

Foodblogswap - Stoofgerecht met groenten & rundvlees

Foodblogswap – Stoofgerecht met groenten & rundvlees

Dat ziet er toch heerlijk uit?! Wij vonden het in ieder geval super lekker! Vooral Alwin vond het geweldig, hij zat echt te smullen. Voor mij was het iets te scherp, maar ik ben (wat dat betreft) ook niets gewend.

Misschien is het ook wel mijn eigen schuld geweest hoor (waarschijnlijk wel…). Ik kon namelijk geen groene pepers vinden en had geen tijd om nog naar de toko te fietsen (december-drukte… sorry, Eslem…). Ik gebruik niet vaak pepers, dus weet ook niet zo goed wat het verschil in smaak is tussen groene & rode pepers. Misschien lag het daar aan, misschien niet. Het was in ieder geval super lekker!

Vind jij de Foodblogswap ook zo leuk? Volg dan alles via Twitter of via Pinterest! Ben je nieuwsgierig naar wat er van MiCook is gemaakt deze maand? Neem dan vooral even een kijkje bij Anneke, zij maakte een heerlijke winters gerecht!

Nu eerst nog wat tips (met dank aan Eslem) en daarna snel door naar het recept!

Tips!

 • In het recept wordt pul biber gebruikt. Weet je niet wat dat is (ik wist het ook niet)? Je leest het allemaal hier.
 • Eslem gebruikt voor dit gerecht rundvlees van haar Islamitische slager die het verkoopt als ‘stoofvlees’. Waarschijnlijk is Nederlands stoofvlees een stuk taaier. Eslem adviseert bieflapjes of runderlapjes te gebruiken. Ik heb bieflapjes gebruikt.
 • Je kunt ook prima kipfilet gebruiken voor dit gerecht (verkort dan de stooftijd).
 • Voeg, voor het stoven, wat water aan het geheel toe zodat het niet gaat aanbranden tijdens het stoven.
 • Serveer het gerecht met pilav of Turkse pide.
 • Je kunt de Et sote prima een dag afgedekt in de koelkast bewaren. De volgende even opwarmen in de pan en genieten maar!
Print Friendly, PDF & Email

14 reacties

 1. Wat leuk om te zien!! Ik denk inderdaad (gebruik ze zelf ook nooit) dat het door de rode pepers een beetje te pittig is geworden 🙂 groene pepers zijn toch iets minder scherp. Maar het ziet er prachtig uit! Ellerine saglik 😉

  • Haha, ik had al zo’n vermoeden dat het mijn eigen schuld was! 😉 Ik maak hem gewoon nog een keer, maar dan met groene pepers! Hij was erg lekker, dus echt niet vervelend om hem nog een keer te maken! 😉

   Dat laatste snap ik niet helemaal…. Google Translate maakt er dit van:
   Hun gezondheid handen

   Euh…. 😉

 2. Pingback: Mijn kookweek - week 52 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.