Gebakken aardappels met chorizo

3

Vandaag een super makkelijk bijgerecht: gebakken aardappels met chorizo!

Eigenlijk niets bijzonders aan, maar o zo lekker en het doet ons altijd denken aan onze vakanties naar Spanje. Nu helemaal, want vorig jaar rond deze tijd waren wij in Spanje, vakantie aan het vieren, aan het genieten van het mooie weer en het mooie land: heerlijk!

De eerste keer dat wij in Spanje waren, hadden wij een huisje iets buiten Murcia. We zaten op een park(je) mét golfbaan, maar zonder winkels (het ging toen (al) niet zo goed met de economie daar). Om wat eten in huis te halen, moesten we dus naar Murcia zelf, een dik half uur rijden. Op zich geen probleem, maar we hadden al tig uur in de auto gezeten, dus waren er wel even flauw van.

Gebakken aardappels met chorizo

Gebakken aardappels met chorizo

Via via hoorden we dat er een slager in de buurt zat, bij het wegrestaurant. Juist ja. Wij die kant op gelopen (even de beentjes strekken, kon geen kwaad), maar we konden het niet meteen vinden. We gingen het wegrestaurant binnen en stonden in ‘de slager’. Links was het restaurant, daar waar je binnenkwam, kon je vlees kopen.

Ik vond het maar een beetje raar, maar aangezien ze er ook wat brood verkochten, hebben we onze eerste boodschappen daar gekocht. Een broodje en wat vlees. De chorizo hebben we diezelfde avond nog in stukjes gesneden en die was lekker! Allemachtig! Echt super lekker.

Chorizo doet natuurlijk al meteen aan Spanje denken, maar voor ons helemaal. Aan die eerste keer in Spanje, toen we verliefd werden op dit prachtige land. En die liefde is nog steeds niet over. Het is overgegaan in houden van… Niet alleen door de chorizo….

Afijn, gebakken aardappels met chorizo. Omdat het zo lekker is én omdat het ons aan een aantal heerlijke vakanties doet denken. Op naar de volgende reis naar Spanje!

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.