Gebakken abrikoos met Bastogne koekjes

9

Gisteravond hadden we ineens zin in een ‘late night snack’. Iets zoets… maar wel een beetje verantwoord… iets met fruit dan maar.

Ik had nog wat abrikozen liggen en kon mij herinneren dat Bianca van 24kitchen laatst heerlijke gebakken en gevulde abrikozen maakte. Dus ik het recept er bij gezocht en gekeken of ik de ingrediënten in huis had. Helaas, geen bitterkoekjes… ow, maar wel Bastogne koekjes: dat moet ook lekker zijn.

 

Ik las het recept door waarin je wat zachte boter moet mengen met bruine basterdsuiker & citroen, maar ik was een beetje ‘lui’.. ik had niet zoveel zin om te mengen, een citroen te raspen (het was al laat) en boter had ik ook niet zoveel zin in.. dus heb ik het helemaal anders gedaan!

Altijd even afwachten of het dan lukt natuurlijk, maar het was heerlijk: echt super lekker! Met wat ijs & slagroom is het helemaal smullen. Als je geen abrikozen in huis hebt, pak dan wat perziken of nectarines, ook erg lekker. Achteraf bedacht ik mij dat een beetje amandelschaafsel er bij ook errug lekker moet zijn! En het is natuurlijk een heerlijk nagerecht! Omdat het voor ons een ‘late night snack’ was, heb ik wat kleinere porties gemaakt…(helaas…)

Ik heb de ingrediënten niet afgewogen, dit moet je een beetje op gevoel doen: het is maar net hoe zoet je het wilt hebben.

De foto’s zijn wat minder mooi… ik vind het best moeilijk om zonder daglicht mooie foto’s te maken, daar moet ik nog wat op oefenen. Maar het was écht heerlijk!

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 31 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Gepofte nectarines met vanillekwark | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Gegrilde ananas met kaneelricotta - MiCook

  4. Pingback: Keukenkrabbels - Toetjes - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.