Gebakken chorizo met linzen

4

Na de heerlijke chocolade caramel taart van gisteren, vandaag weer tijd voor iets ‘gezonders’: gebakken chorizo met linzen.

Of eigenlijk linzen met gebakken chorizo, want dit gerecht bestaat toch voor een groot deel uit linzen. Met wat krokant gebakken chorizo (zó lekker) en wat bladpeterselie. Eenvoudig, maar erg lekker!

Het recept komt uit het boek Jamie’s Reizen van Jamie Oliver en staat in het hoofdstuk ‘Spaanse tapas’. Er staat fijne tapas gerechten in dit boek: al eerder maakte ik deze heerlijke kikkererwtenpuree en er staan nog wat gerechten in die graag nog eens wil maken. Niet alleen Spaanse tapas hoor, maar ook heerlijke Italiaanse & Griekse gerechten. Mijn ‘to-make-lijstje‘ wordt langer en langer….

Afijn, als een boek een hoofdstuk ‘Spaanse tapas’ bevat, sla ik die meteen open en waan ik mij weer even in Spanje… heer-lijk! Ok, back to reality en de keuken in om deze gebakken chorizo met linzen te maken!

Gebakken chorizo met linzen

Gebakken chorizo met linzen

Op zoek naar andere tapas gerechten? Kijk dan eens hier! Daar staat bijvoorbeeld deze chorizo al vino tussen: erg lekker & favoriet van Alwin!

Wil je iets met chorizo maken en meteen een complete maaltijd op tafel zetten? Maak dan eens deze broccoli omelet met chorizo of een heerlijke risotto met tuinbonen & chorizo!

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 9 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.