Na de heerlijke chocolade caramel taart van gisteren, vandaag weer tijd voor iets ‘gezonders’: gebakken chorizo met linzen.
Of eigenlijk linzen met gebakken chorizo, want dit gerecht bestaat toch voor een groot deel uit linzen. Met wat krokant gebakken chorizo (zó lekker) en wat bladpeterselie. Eenvoudig, maar erg lekker!
Het recept komt uit het boek Jamie’s Reizen van Jamie Oliver en staat in het hoofdstuk ‘Spaanse tapas’. Er staat fijne tapas gerechten in dit boek: al eerder maakte ik deze heerlijke kikkererwtenpuree en er staan nog wat gerechten in die graag nog eens wil maken. Niet alleen Spaanse tapas hoor, maar ook heerlijke Italiaanse & Griekse gerechten. Mijn ‘to-make-lijstje‘ wordt langer en langer….
Afijn, als een boek een hoofdstuk ‘Spaanse tapas’ bevat, sla ik die meteen open en waan ik mij weer even in Spanje… heer-lijk! Ok, back to reality en de keuken in om deze gebakken chorizo met linzen te maken!
Op zoek naar andere tapas gerechten? Kijk dan eens hier! Daar staat bijvoorbeeld deze chorizo al vino tussen: erg lekker & favoriet van Alwin!
Wil je iets met chorizo maken en meteen een complete maaltijd op tafel zetten? Maak dan eens deze broccoli omelet met chorizo of een heerlijke risotto met tuinbonen & chorizo!
Gebakken chorizo met linzen

By februari 26, 2014
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 15 mins
Na de heerlijke chocolade caramel taart van gisteren, vandaag weer tijd voor iets 'gezonders': gebakken chorizo met linzen.Of …
Ingredients
- 125 gram Chorizo in plakjes
- 400 gram Linzen pot of blik
- olijfolie extra vergine
- Sherryazijn of water voor een alcohol vrije variant
- 1 handje Bladpeterselie fijn gehakt
Instructions
- Hak de bladpeterselie fijn. Snij de chorizo in plakjes en bak ze ongeveer twee minuten in een hete, droge koekenpan.
- Laat de linzen uitlekken zodra de chorizo krokant begint te worden en doe de linzen bij de chorizo in de pan.
- Warm de linzen ongeveer een minuutje op en schenk er, als ze er wat droog uit beginnen te zien, een scheutje olijfolie bij.
- Schenk er, als de linzen goed heet zijn, een scheutje sherryazijn en nog een scheutje olijfolie bij, roer goed en schep het geheel over in een schaal of bord.
- Bestrooi de gebakken chorizo met linzen met de fijngehakte bladpeterselie.
Eet smakelijk!
- Cuisine: Spaans
- Course: Bijgerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
4 reacties
Weinig ingrediënten en toch veel smaak denk ik 🙂
Carine Lippens liked this on Facebook.
Wow, dit lijkt me echt lekker! En ik houd van receptjes met niet te veel ingredienten 🙂
Pingback: Mijn kookweek - week 9 - MiCook