Gebakken courgette met geroosterde chia

4

Dit is weer zo’n typisch gevalletje van een (soms) wat ongeduldige vrouw… (ik dus…)

Je ziet wat, je denkt: “wow, yum”, je weet dat je de ingrediënten in huis hebt, je weet dat het zo klaar is…. tja, dan blijft er nog maar één ding over: maken! Wat een geluk dat ik nog een halve courgette had liggen! 🙂

Op zoek naar leuke recepten met chia om inspiratie op te doen (ik wil wel weer een keer verder met experimenteren), kwam ik dit recept tegen op Eat Drink Better. Het is maar een ‘klein’ gerechtje met weinig ingrediënten, dus om er toch een eigen draai aan te geven heb ik wat basilicum toegevoegd.

Het fijne is dat het gerecht grotendeels uit courgette bestaat, dus ik hoefde me ook niet schuldig te voelen om het lekker allemaal zelf op te smikkelen…. Ik heb wel een kleinere portie gemaakt hoor, maar ik vind/vond het echt super lekker!

Deze combinatie gaan we dus zeker vaker eten, als voorgerecht, als bijgerecht of gewoon als lekker tussendoortje en de basilicum is een heerlijke toevoeging! En meteen weer wat nieuwe ideeën in mijn hoofd… ik denk dat de geroosterde chia zaden bijvoorbeeld erg lekker zijn met plakjes komkommer: dat ga ik snel een keer proberen.

Nog een tip (staat ook in het recept): als je de chia zaden gaat roosteren, goed blijven schudden, want de chia zaadjes houden dan ineens van dansen… 🙂

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 36 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.