Gebakken risotto met courgette, tomaat & kaas

2

De (perfecte) man in de keuken

Voor mij is dat uiteraard Alwin (verder ben ik geen slijmbal hoor…), maar in dit geval is het Bill Granger, de auteur van onder andere het mooie boek De (perfecte) man in de keuken, waarin hij zijn beste recepten heeft gebundeld.

Het boek is ingedeeld in een aantal hoofdstukken: ontbijt, lunch, theetijd, diner & dessert. Het boek staat al een tijdje in mijn kast, maar zoals veel kookboeken in mijn kast, zijn ze al tig keer doorgebladerd/gelezen en zitten er allerlei briefjes in geplakt, maar wordt er niet heel veel uit gekookt. Aangezien ik wat meer uit kookboeken wil gaan koken of in ieder geval een recept uit één van mijn kookboeken als uitgangspunt gebruiken, bladerde ik dit keer door het boek op zoek naar een lekker hoofdgerecht.

Wij zijn gek op risotto, maar de laatste keer dat wij risotto aten, is alweer een maand geleden… schandalig! Daarom bleef ik hangen bij het recept ‘gebakken risotto met courgette, tomaat & parmezaanse kaas’. Dat moet lekker zijn! Voor deze risotto hoef je niet 20 minuten bij de pan te blijven staan en te roeren, het gaat gewoon allemaal in de oven. Al eerder maakte ik een oven risotto, maar toen echt alleen de risottorijst en niet met andere ingrediënten. Ik was erg nieuwsgierig naar deze versie.

Op zoek naar een schaal met (passend) deksel die ook in de oven kan… euh, die heb ik niet…?! Dan maar een braadpan. Dit ging prima, het was alleen even spannend met de rijst, omdat de bodem niet echt dik is. Ik heb het vuur daarom maar iets lager gezet. Verder ging het helemaal prima! Het was super lekker en daar was ik toch een beetje verbaasd over. Niet dat ik geen vertrouwen heb ik Bill, maar risotto zonder roeren, is voor mij toch een beetje raar. Ik kon het dan ook niet laten om halverwege de oventijd de boel even door te roeren, maar of dit nodig is geweest…. Je moet aan het einde van de oventijd wel even opletten of de rijst al gaar is, ik heb de pan drie minuten voor einde oventijd uit de oven gehaald.

We hebben echt zitten smullen, weer een heerlijke risotto! Bedankt Bill!

Heerlijke ovenrisotto met courgette & tomaat

Heerlijke ovenrisotto met courgette & tomaat

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Win! Een keramische braadpan van Royalty Line - MiCook

  2. Pingback: Vijf keer courgette - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.