Gegrilde aubergine met tahin

3

Weer een heerlijk gerecht van Jamie Oliver: gegrilde aubergine met tahin.

Een tijdje geleden maakte ik al een heerlijk toetje van Jamie, gebakken perziken met frambozen en ik heb nog meer van hem gemaakt (een aantal recepten staan op de site): altijd een succes. Dit keer maakte ik een bijgerecht en wat was het weer lekker! Super makkelijk, het moet een uurtje marineren, maar daarna staat het binnen een mum van tijd op tafel.

Alwin was die dag niet thuis en dan vind ik het altijd wel  fijn om een beetje te experimenteren. Als het niet lukt, heb ik geen teleurgestelde, hongerige man naast me en voor mezelf flans ik wel wat in elkaar (al is het maar een simpele komkommersalade: dat ligt altijd in de koelkast). Zo ook afgelopen donderdag met dit simpele recept. Wat kan er dan mis gaan, denk je? Nou…. er is iets met het grillen van aubergine…. ik moet altijd een drempel over.

De vorige keren deed ik dit namelijk in een grillpan en dat ging niet altijd goed…. Een walm in huis, ik stinken… bah! De aubergines waren heerlijk hoor, maar om nou elke keer een walm in huis te hebben en daarna andere kleren aan te moeten doen…. Ik doe vast iets fout hoor, maar ik dacht: ik ga het eens proberen met onze ‘tosti-grill’. Afzuigkap vol aan en gaan…. Dit was het resultaat!

Gegrilde aubergine met tahin

Gegrilde aubergine met tahin

Het ging helemaal perfect! Geen walm (een kleintje, maar dat kon de afzuigkap makkelijk aan), ik stonk niet (tenminste, niet meer dan normaal ;)) en de aubergines waren heerlijk! Toch jammer dat Alwin niet thuis was om het te proeven, maar ach, zo was er meer voor mij! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.