Gegrilde kaneelsinaasappels

5

Een makkelijk en heerlijk toetje: gegrilde kaneelsinaasappels!

Vorige week liepen Alwin en ik flink te snotteren… Het begon met wat keelpijn, niets aan de hand, maar al gauw kwamen de zakdoeken tevoorschijn en ik kan je vertellen, we hadden er veel nodig…. Tijd voor wat extra vitamientjes! Op de één of andere manier grijp ik toch vaak naar sinaasappels als we wat verkouden zijn om extra vitamines binnen te krijgen. In de wintermaanden ligt de fruitschaal meestal al vol met appels, peren en bananen, maar nu kwam daar een schaal sinaasappels naast te staan.

Gewoon, om zo op te eten, maar ja, dan zie je ineens dit recept in een boekje én heb je flink wat sinaasappels liggen… Eén en één is twee! De grill van de oven aan, de sinaasappels snijden, beetje suiker & kaneel er op en genieten!

Gegrilde kaneelsinaasappels

Gegrilde kaneelsinaasappels

Dit makkelijke, snelle recept komt uit het boekje ‘Dessert, snel op tafel‘. Een boekje met een ruime keuze aan snelle & gemakkelijke recepten voor elke gelegenheid van simpele toetjes tot grand desserts. Dit recept valt ongetwijfeld onder de simpele toetjes….  Super makkelijk én erg lekker.

Ik dacht eerst dat het nog wel een karwei zou zijn om het vruchtvlees netjes van het velletje te snijden, maar met een goed scherp mes is ook dat zo gepiept. En het is zonde om het niet te doen, want het eet zo makkelijk: je lepelt het heerlijke vruchtvlees er zo uit! 🙂 Wil je er iets extra’s bij doen? Serveer er dan (Griekse) yoghurt of een bolletje ijs bij!

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.