Gegrilde paddenstoelen met feta op een bedje van rucola

4

Een heerlijk simpel bijgerecht: gegrilde paddenstoelen met feta op een bedje van rucola!

Kastanjechampginons, oesterzwammen, shiitake: yum! We zijn er dol op. Toen ik dit recept tegen kwam in Elle Eten, wist ik dat het snel op tafel zou komen. Sinds een tijdje krijg ik via een collega van Alwin altijd de Elle Eten. Super leuk natuurlijk, nog meer inspiratie & recepten! Daar word ik blij van! En als ik er dan ook nog van die super lekkere recepten in tegen kom, dan ben ik helemaal happy!

Het recept is heel eenvoudig, binnen 20 minuten kun je aan tafel en staat er een smakelijk bord met heerlijke gegrilde paddenstoelen voor je neus. Het ruikt heerlijk en de smaak is nog beter. Sommige dingen kunnen zo eenvoudig zijn, maar kun je zo van genieten. Ja, daar hou ik wel van!

Gegrilde paddenstoelen met feta op een bedje van rucola

Gegrilde paddenstoelen met feta op een bedje van rucola

Dit bijgerecht is in principe voor twee personen, maar is natuurlijk afhankelijk van wat je er allemaal bij serveert… Je kunt er dus ook makkelijk een (wat kleiner) bijgerecht voor vier personen van maken. Wij hebben dit ‘stiekem’ gegeten als hoofdgerecht. Nou ja, nog een beetje komkommer erbij dan… Met dat warme weer (lees: 30 graden), hebben we toch wat minder trek en volstaat een heerlijk bijgerecht.

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

 1. Pingback: Mijn kookweek - week 30 - MiCook

 2. Ziet er heerlijk uit! Zou ik uw foto+het recept mogen plaatsen op onze website?

  Wij zijn een groep studenten die duurzame Oesterzwammen willen gaan telen op koffiedik. Hierbij gebruiken wij dus gebruikte koffiedik en creëren we een kringloop in het voedselsysteem, waarbij er niet langer een afvalstroom aanwezig is. Momenteel zijn we bezig met het maken van een website en hierop wil ik ook graag recepten plaatsen zodat mensen/restaurants geënthousiasmeerd worden om bij ons paddenstoelen af te nemen. Met onze kweek willen we mensen bewust maken van een aantal wereldproblemen: Hoe gaan we de wereldbevolking in de toekomst op een duurzame manier voeden? En: Wat gaan we doen met het afval wat wij produceren?

  Ik hoor graag van u.

  Groetjes,

  Julia

  • Hoi!

   Wat een super goed initiatief zeg! 🙂

   Je mag het recept en de foto’s gebruiken, mits er een duidelijke link naar het originele recept staat vermeld.

   Geef je ook nog even de url van de website door, ik ben erg benieuwd! 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.