Georgie Porgie’s fudgy chocolate brownies

10

Weet je nog…? Twee weken geleden… Het was zondag. We stonden op met regen en tegen de tijd dat we naar bed gingen, regende het nog steeds. Het is geloof ik die dag geen minuut droog geweest… Niet fijn om er dan met de hond uit te moeten en niet echt een dag om iets (buitenshuis) te ondernemen.

Maar…. een heerlijke dag om te bakken! Laat het maar regenen buiten, we maken het binnen gezellig met heerlijke geuren en de warmte van de oven. Maar wat gaan we dan bakken? Euh… tja… Wat ligt er nog in de kast? Bloem, boter, suiker & eieren: altijd aanwezig, geen probleem. Maar iets extra’s is toch ook wel fijn… Ik zag nog een reep chocolade liggen! Ja, het gaat iets worden met chocola: yum!

Georgie PorgieIk greep naar mijn nieuwe boeken… Mijn ontzettend lieve vriendje is namelijk zo lief geweest om een aantal kookboeken uit Australië te laten komen. Zo lief! Onder andere dit boek van George Calombaris: Georgie Porgie, For kids aged 8 to 80. Zo leuk!

Ik ben enorm fan van Masterchef Australia en Alwin inmiddels ook. Het boek van Matt Preston Matt Preston’s 100 beste recepten staat ook al in de kast (ik maakte een tijdje geleden zijn geweldig Mac ‘n Cheese) en nu is de verzameling aangevuld met boeken van George & Gary. Echt zo lief van Alwin (of had ik dat al gezegd…).

Afijn, in het boek van George viel mijn oog op een recept met chocola: Fudgy chocolate brownies! Huppakee, de keuken in! Ik had natuurlijk weer niet precies alles in huis om me strak aan het recept te houden, maar goed… het kwam in de buurt. Twee soorten basterdsuiker is geen probleem toch? En fijngehakte chocolade doet het ook goed in plaats van chocolade drops. Ik had ook geen macadamianoten in huis, maar genoeg hazelnoten, dus die gingen er in! Een beetje aanpassen en klaar! Dit is het resultaat:

Georgie Porgie's fudgy chocolate brownies

Georgie Porgie’s fudgy chocolate brownies

Dat ziet er toch heerlijk uit!? En dat was het ook! Ik dacht eerst dat het mierzoet zou zijn met zoveel suiker, maar dat viel eigenlijk heel erg mee. De fudgy chocolate brownies van Georgie Porgie zijn gewoon erg lekker! En machtig! 😉 Grotendeels is daarom meegegaan met Alwin naar zijn werk. De complimenten stroomden weer binnen: ook daar vielen ze erg in de smaak!

Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Pingback: Peanut and white chocolate chip cookies - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.