Geroosterde amandelen & zaden

5

Het laatste recept van 2013: geroosterde amandelen & zaden!

Een heerlijke snack, super makkelijk en naar smaak aan te passen! Men neme wat amandelen, zonnebloempitten & pompoenpitten. Daarnaast wat olijfolie, wat zeezout & specerijen (naar smaak). Een oven, een bakplaat en wat bakpapier. Nog wat geduld (het geheel moet ongeveer 20-25 in de oven) en er staat een heerlijke snack op tafel! Ok, nog iets meer geduld, want het is aan te raden om het geheel nog even af te laten koelen (auw!), maar warm zijn deze geroosterde amandelen & zaden erg lekker!

Geroosterde amandelen & zaden

Geroosterde amandelen & zaden

Ook koud zijn ze heerlijk hoor, dus als je nog een lekkere snack voor vanavond, tijdens Oud en/of Nieuw, zoekt: je kunt deze snack prima vanmiddag al maken!

Het recept komt uit het boekje ‘500 Tapas, heerlijke recepten voor de lekkerste tapas’ en kwam ik tegen toen we een tijdje geleden een tapas-avond aan het plannen waren. Wij hebben dit dus als onderdeel van gegeten, maar omdat het best veel was, hebben we de dagen erna nog af en toe een handje gepakt, lekker zo, tussendoor.

In het boekje worden ook nog variatietips gegeven: kerriepoeder, cayennepeper, paprikapoeder, walnoten in plaats van amandelen of wat gedroogd fruit toevoegen. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op, maar wij vonden deze variant erg lekker!

Fijne jaarwisseling!

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.