Geroosterde wortels met bruschetta & chorizo

2

Een makkelijk, zomerse, lekkere maaltijd: geroosterde wortels met bruschetta & chorizo.

Dat aten wij afgelopen zondag en het was een heerlijke dag met heerlijk eten. Een echte zomerdag! ‘s Ochtends was het nog een beetje grauw & grijs, maar rond een uur of elf begon het zonnetje door te breken en was het echt een hele fijne dag! ‘s Avonds even snel de keuken in (de oven doet het meeste werk) om weer een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Simpel, maar erg lekker!

LiefdeToen ik bezig was met het ontleden van de bospeen, had ik ineens een wel heel lief ‘geval’ in mijn handen: twee verliefde wortels leken het wel. Zo leuk!  Helemaal in elkaar verstrengeld. Helaas vielen ze uit elkaar tijdens het schoonmaken, maar ik heb ze daarna weer lief bij elkaar gelegd, of in elkaar dan… Soms kun je zo blij worden van kleine dingen! Het was gewoon een geweldige dag!

Afijn, het recept komt uit de augustus editie van Foodies van vorig jaar. In het originele recept worden twee kropjes little gem gebruikt, maar die had ‘mijn’ supermarkt niet liggen en ik zag het nou ook niet echt zitten om voor twee kropjes naar een andere supermarkt te gaan, dus koos ik maar voor ijsbergsla. Ook erg lekker!

Geroosterde wortels met bruschetta & chorizo

Geroosterde wortels met bruschetta & chorizo

Tja, en verder valt er eigenlijk niet zoveel te vertellen over dit recept. Zo makkelijk! Even wat snijden, mengen, inwrijven (ok, je handen worden er wel vies van…) en de oven in! Even wachten en daarna aan tafel: smullen! Helemaal lekker natuurlijk om buiten te eten in het zonnetje! Dat de zomer nu maar écht mag komen!

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Het betere & mindere werk van 2013 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.