Geroosterde wortels met kikkererwten & geitenkaas

6

Een bijzondere (vind ik dan…) maar zeer smakelijk combinatie: geroosterde wortels met kikkererwten & geitenkaas. Met wat honing & bieslook: heer-lijk!

Nou is de combinatie geroosterde wortels met geitenkaas & honing niet echt een bijzondere combinatie, maar wel een erg lekkere! De kikkererwten, maar vooral de bieslook, die maakte het voor mij bijzonder. Ik moest bij het eerste hapje even wennen (wist ook niet zo goed wat ik moest verwachten), maar daarna heb ik mijn bordje helemaal leeggegeten! Een heerlijk bijgerecht (lekker met bijvoorbeeld wat geroosterde kip of platbrood), maar ook een prima lunch!

Geroosterde wortels met kikkererwten & geitenkaas

Geroosterde wortels met kikkererwten & geitenkaas

De temperaturen lenen zich er ook weer voor om de oven aan te zetten, vind ik. Na de best wel warme, zomerse weken waarin we veel salades aten en de oven niet vaak gebruikt hebben, ben ik wel weer toe aan heerlijke gerechten uit de oven. Het is nog steeds zomer en ik hou stug mijn korte broek aan (soms best wel koud hoor…), maar de oven kan weer aan! Dit gerecht moet ongeveer 45 minuten in de oven, maar verder heb je er weinig werk van. Wat schillen, snijden, verbrokkelen & klaar!

Inspiratie: ElleEten
Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Hi Maaike, dat ziet er verrassend lekker uit! Ga ik zeker proberen. Heb net wortels liggen die binnenkort verwerkt moeten worden, dus dat komt goed uit. Bedankt weer!
    Petra

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 33 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.