Geroosterde wortels met ricotta

11

Geroosterde wortels met ricotta… het klinkt wat eenvoudig. Lauwwarme salade met geroosterde wortels, klinkt dat al beter?

Nee, wacht. Ik gebruik de woorden van Alwin: “afgrijselijk lekker”. Dat waren zijn eerste woorden toen hij een paar hapjes van deze salade nam. Daarna zei hij het nog een paar keer! Altijd leuk om te horen natuurlijk én een perfecte naam voor deze wortelsalade: een afgrijselijk lekkere salade met geroosterde wortels & ricotta. Een beetje lang, maar dan weet je een beetje wat je te wachten staat als je deze afgrijselijk makkelijke én lekkere salade op tafel zet!

Geroosterde wortels met ricotta

Geroosterde wortels met ricotta

Ik heb mij laten inspireren door een recept uit het boek van Matt Preston: Matt Preston’s 100 beste recepten. Ik vind het echt een super fijn boek (een aanrader dus!): heerlijke gerechten, duidelijke uitleg en de resultaten zijn echt super goed. Al eerder maakte ik de Mac ‘n Cheese van Matt, zijn verfrissende ijsbergsalade en een lamsstoofschotel. Alledrie super lekker!

Nu dus het vierde recept, met wat aanpassingen… want Matt gebruikt witlof in zijn salade en er zijn groenten die ik echt niet lust… witlof is er daar één van. Matt schrijft bij dit recept dat wortels voor hem enthousiaste kneusjes van de groentewereld zijn: “ze zijn zacht en vriendelijk en worden veel te vaak voor lief genomen. Dit gerecht is bedoeld om de wortel de plak te geven dit hij verdient als één van de coolste groenten van de klas”.

Print Friendly, PDF & Email

11 reacties

  1. Pingback: Foodblogswap - Noedelsoep met taugé - MiCook

  2. Hoi Maaike, Leuke site hoor!!!! Ben nu je lekker wortelrecept aan het maken..Alleen zonder ricotta en met geitenkaas.. ben benieuwd..Heb al veel lekker gerechtjes gemaakt van je site…als het goed is komen ook zo de lekker bananen haver muffins uit de oven..Wil morgen het rabarber toetje proberen…laats rabarbermousse gemaakt ook een aanrader 🙂 Fijn weekend..

    • Dank je wel, Jeannette! Wat leuk om te lezen! 🙂

      Wortel & geitenkaas is altijd goed! 😉 Laat je weten of hij in de smaak viel? Lekker aan het koken & bakken dus?! Heerlijk!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.