Gevulde zoete puntpaprika met couscous

10

Oh, wat hebben we weer heerlijk gegeten: gevulde zoete puntpaprika met couscous!

Ik ben dol op zoete puntpaprika’s! Samen met wat kropsla of gewoon zo, om te snacken: yum! Het leek me daarom een leuk idee om ze eens te vullen en lekker op te peuzelen. Na de ontzettend lekkere gevulde paprika’s met quinoa van een tijdje geleden, vond ik het wel een goed idee om ze nu te vullen met couscous (én wat extra groente). En dát was geen verkeerde keuze, want we hebben zitten smullen! Zó makkelijk om te maken, snel klaar én heerlijk eten!

Ik had iets teveel vulling om de zoete puntpaprika’s mee te vullen, maar ik kon alleen maar vrij kleine exemplaren vinden, terwijl ik normaal altijd de grote variant meeneem… Kun je wel grote vinden, gebruik er dan vier. Heb je iets kleinere, reken dan op ongeveer zes stuks!

Gevulde zoete puntpaprika met couscous

Gevulde zoete puntpaprika met couscous

Wij hadden genoeg aan deze heerlijk gevulde zoete puntpaprika’s, maar je kunt er ook een groene salade, een stukje vis of een lekker stukje gegrilde kip bij serveren. Vind je dit ook genoeg als hoofdgerecht, maar wil je wel iets extra’s? Dan kun je er ook het yoghurtsausje bij serveren die ik ook maakte voor de gevulde paprika met quinoa!

Tot slot nog wat informatie over de zoete puntpaprika en dan snel door naar het recept!

Zoete puntpaprika

De paprika is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en geel en heeft een bijzonder zoete smaak. Waar het meest zoete exemplaar van ‘gewone’ blok-paprika’s een brixwaarde (meetwaarde voor natuurlijk suikergehalte) van 7 heeft, daar heeft de zoete puntpaprika een brixwaarde van 9 tot 10. Dit hoge suikergehalte is al in vele, onafhankelijke testen aangetoond. Een ander bepalend aspect voor de smaak is de wat dunnere huid in vergelijking tot een gewone paprika. Hierdoor heeft u geen last van de velletjes van de vrucht die bij het eten van gewone paprika’s voor oprispingen kunnen zorgen.

Bron: Groenteenfruit, Inspiratie: Foodies
Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 37 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.