Gezond bakken – Nectarinetaart

21

Een tijdje geleden viel het nieuwe boek van Amber Albarda Gezond bakken op de mat. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik niet meer zoveel kook/bakboeken ga kopen, maar dit boek wilde ik heel graag hebben. En soms moet je jezelf een beetje verwennen, toch?!
Ik heb absoluut geen spijt van deze aankoop. Ik vind het een prachtig boek met fijne recepten. Al eerder maakte ik heerlijke gezondere chocolate chip cookies uit het boek en niet veel later stond deze nectarinetaart in de oven.

Of eigenlijk nectarinecake in de vorm van een taart…? Het is namelijk een heerlijke, luchtige cake met nectarines. Op de één of andere manier vind ik taart altijd nét iets aantrekkelijker klinken als een plakje cake, dus ik hou het bij taart, want een puntje van deze taart is een ware traktatie!

Nectarinetaart

Nectarinetaart

Ik heb zelf nog wat amandelschaafsel over de taart gestrooid om hem iets meer ‘uitstraling’ te geven. Om de taart nog wat feestelijker te maken, kun je hem bestrooien met wat kokosmeel (in plaats van poedersuiker) of gewoon losgaan met de bus poedersuiker. Nou zag ik laatst bij een recept het ingrediënt ‘suikervrije poedersuiker’ staan, maar ik heb dit zelf nog niet gevonden en weet ook niet zo goed wat ik mij daar bij voor moet stellen…. Suikervrije suiker… ik heb zo mijn twijfels… 😉

Zoals ik al eerder schreef, staan bij de recepten in dit boek icoontjes die aangeven wat het recept wel/niet bevat. Dit recept is, volgens de icoontjes, tarwevrij, vrij van geraffineerde suikers (dan geen poedersuiker over de taart strooien…), gistvrij, zuivelvrij en bevat een bron van goede vetten.

Fijne zondag!

Bron: Gezond bakken.
Print Friendly, PDF & Email