Gezonde koekjes

7

Koekjes bakken / maken die nog gezond zijn ook…. wie wil dat nou niet!? Owja, én ook nog lekker!

Een tijdje geleden plaatste ik het recept voor deze gezonde banaan-havermoutkoekjes en dat blijkt een heel populair recept! Waarom gezond? De koekjes bestaan alleen uit havermout, banaan & noten. Je kunt de koekjes eventueel nog aanvullen met ander lekkers (kokos, ahornsiroop, honing), maar de basis bestaat uit gezonde ingrediënten! Waarom populair? Ik heb al heel wat mailtjes e.d. mogen ontvangen van lezers die ze zelf gemaakt hebben én waar de koekjes een succes waren. Daarnaast is het één van de meest bekeken recepten op MiCook! De variant op deze koekjes: havermoutkoekjes met cacao nibs doen het ook erg goed! Ze zijn dan ook erg lekker!

Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Maarrrr…. er staan nog meer recepten voor gezonde koekjes op MiCook, dus tijd voor een overzichtje van deze lekkernijen! Laat ik nog wel even duidelijk maken dat ik geen expert ben op het gebied van gezonde voeding… Dit zijn in mijn ogen gezonde(re) koekjes, maar je weet zelf waarschijnlijk het beste wat goed voor je is! 🙂

Gezonde koekjes

Uiteraard de gezonde banaan-havermoutkoekjes, maar die heb ik hierboven al genoemd. Nog niet zolang geleden maakte ik dadel-banaankoekjes. Komt een beetje op hetzelfde neer, maar in plaats van noten voeg je dadels toe aan het ‘beslag’ voor een heerlijke zoete smaak!

Dadel-banaankoekjes

Dadel-banaankoekjes

In deze robuuste haverkoeken zit wel wat suiker, maar verder bevatten ze grotendeels gezonde ingrediënten (havervlokken, dadels, noten, rozijnen, banaan, yoghurt) en zijn erg lekker (bij ons was het schaaltje erg snel leeg…).

Heerlijke robuuste haverkoeken

Heerlijke robuuste haverkoeken

Ook deze lijnzaad koekjes bestaan voor een groot deel uit gezonde ingrediënten, ook een paar wat minder gezonde, maar grotendeels uit lijnzaad (joh!), haverzemelen & havervlokken. Ik vind ze erg lekker en deze lijnzaad koekjes behoren toch wel tot één van mijn favorieten.

Lijnzaad koekjes

Lijnzaad koekjes

And last but not least…. heerlijke quinoa koekjes. Deze koekjes zijn gebakken met een beetje roomboter, maar ik denk dat je dat prima kunt vervangen door kokosolie. Binnenkort zelf ook maar eens proberen!

Quinoa koekjes

Quinoa koekjes

Hou de site in de gaten, want over een tijdje vind je een overzicht met gezonde (en lekkere) snacks op MiCook! Tot dan!

NB: het overzicht van de gezonde snacks staat inmiddels online, je vindt hem hier!
Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Zalig gezond koekjes, net wat ik wil 🙂 gezond en toch wat zoet. Moet ik zeker eens maken!!
    Gr. Julie

  2. Pingback: Gezonde banaan-havermoutkoekjes - MiCook

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 22 - MiCook

  4. Pingback: Gezonde snacks - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.