Gezonder bakken! – deel II

5

Bijna een jaar geleden plaatste ik een artikel met tips om gezonder te bakken. Altijd handig om bij de hand te hebben als je zelfs je baksels gezonder wilt maken of wanneer je een keer iets wilt bakken voor mensen met een voedselallergie of er bijvoorbeeld voor kiezen om suikervrij te eten.

Ik vind het in ieder geval erg interessant om te kijken naar mogelijkheden om baksels wellicht iets gezonder te maken, zonder dat dit de smaak om zeep helpt. Nu ben ik ook van mening dat je gewoon af en toe eens moet genieten van al het ‘slechte’ in de wereld (en ik zet het express tussen aanhalingstekens), maar het is ook leuk om gezonde(re) baksels te maken, vind ik dan. Ik gebruik bijvoorbeeld best vaak (overrijpe) banaan in mijn baksels in plaats van boter of suiker, maar ook experimenteren met chia zaden vind ik erg leuk en daar kwam deze heerlijke mango vanillekwarktaart uit: yum!

Ik gebruik het overzicht van het vorige artikel ook weleens als ik spontaan zin heb in bakken (bijvoorbeeld na het kijken van Heel Holland Bakt, waar we helaas weer even op moeten wachten…) en ik niet alle ingrediënten in huis heb van hetgeen ik wil maken. Misschien heb ik dan het ‘vervangende product’ wel in huis en kan ik toch aan de slag!

Via Pinterest kwam ik weer een heel fijn overzicht tegen en die wil ik graag met jullie delen (omdat ik het zelf erg leuk vind, maar ook omdat ik weet dat er heel veel lezers zijn die dit ook leuk vinden)!  Hieronder zie je dit handige, mooi vormgegeven overzicht:

Gezonder bakkenHet is een lange lijst, maar er staan zeker handige tips op! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, ik vind het in ieder geval een heel fijn overzicht! 🙂

Het overzicht komt oorspronkelijk van de site Greatist en is vormgegeven door Tantika. Op Greatist staan nog veel meer tips om ook andere gerechten wellicht wat gezonder te maken! Altijd leuk om even door te lezen!

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 30 - MiCook

  2. Pingback: Gezonde banaan-havermoutkoekjes - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.