Goddelijke stoofpeertjes

12

Ik ben dol op stoofperen. Als hoofdgerecht, als bijgerecht, als dessert of gewoon zo, in de yoghurt, als tussendoortje: yum, yum, yum.

Vroeger aten we thuis met enige regelmaat stoofpeertjes (mijn vader is er ook dol op) en als ze op de kaart staan in een restaurant, is mijn keuze snel gemaakt. Nee, dan hoef ik niet lang na te denken, ik ga voor de stoofpeertjes.

Toen we deze week boodschappen gingen doen, staarde een zak (1,5 kilo) stoofpeertjes mij aan.

De Gieser Wildemannetjes begonnen te praten: “neem ons mee en ga ons stoven”. Tja, zulke aardige mannetjes kun je niets weigeren, dus ze gingen mee in het boodschappenwagentje en naar huis.

Een paar dagen lagen de mannetjes mij aan te staren en elke keer kreeg ik zin om ze klaar te gaan maken… maar ja, drie uur stoven, daar moet je wel de ‘tijd’ voor hebben. Niet dat je er veel werk aan hebt, maar een pan op het vuur, laat ik niet alleen. Ook niet voor een korte wandeling met de hond en dat moet toch af en toe gebeuren. Ik heb een aantal jaar bij de brandweer gewerkt (op kantoor hoor…), dus ik laat geen pan op het vuur staan als ik niet thuis ben.

En toen was het zondag… Alwin was thuis om de hond uit te laten, dus ik kon de stoofpeertjes op zetten. Eerst even schillen (toch niet het leukste werk) en daarna drie uur laten stoven. Het huis rook heerlijk! Och, wat hadden wij zin om aan tafel te gaan, maar ik heb toch een voorliefde voor zachte stoofperen, ze moeten smelten op je tong, dus toch nog maar even wachten.

Goddelijke stoofpeertjes

Goddelijke stoofpeertjes

Drie uur later konden we dan eindelijk aan tafel. Nog even wat foto’s maken van de goddelijke stoofpeertjes (wat ontzettend moeilijk!) en aanvalluh! 😉 En wat er toen gebeurde…. OMG, dit zijn echt de lekkerste stoofpeertjes ever. Zo lekker heb ik ze nog nooit gegeten en Alwin was het met me eens, hij heeft wel 20 keer gezegd hoe lekker hij ze vond. Als ie een cijfer zou moeten geven, zei hij, dan is het een dikke tien, wat ontzettend lekker. Nou, een beter compliment kun je toch niet krijgen? We hebben echt enorm zitten smullen van deze goddelijke stoofpeertjes!

Print Friendly, PDF & Email

12 reacties

    • Zooo lekker! 🙂 Pffff, echt moeilijk… en ik was vergeten de batterij op te laden die tijdens de workshop leeg ging… dus ik zat met twee (bijna) lege batterijen… #tijdsdruk

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 46 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 47 | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Beef Wellington met rode wijnsaus | Maaikyz iCook

  4. Pingback: Mijn kookweek – week 49 | Maaikyz iCook

  5. Pingback: Mijn kookweek - week 41 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.