Nu ik dit stukje begin te schrijven, bedenk ik mij ineens dat het al best lang geleden is dat er een lekker toetje op MiCook verscheen, namelijk de gegrilde ananas met kaneelricotta, begin februari. We eten wel vaker een toetje hoor, maar meestal kiezen we voor de pruimen uit de oven of lekker een warm banaantje met wat Griekse yoghurt.
Tijd voor wat anders! Ok, dit toetje is ook met Griekse yoghurt, maar niet met banaan. Dit keer met cantaloupe meloen (zo lekker!) en pistachenootjes gemengd met honing: heerlijk! Het ‘recept’ (het is eigenlijk te makkelijk voor woorden, maar je moet er maar opkomen), zat nog in mijn map met allerlei recepten die ik nog wil maken. Ik heb zo’n vermoeden dat ie uit één der Foodies komt, maar zeker weten doe ik het niet…
Wat ik wel zeker weet, is dat dit een erg lekker toetje is!
Griekse yoghurt met meloen & pistachehoning

By juni 7, 2013
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 20 mins
Nu ik dit stukje begin te schrijven, bedenk ik mij ineens dat het al best lang geleden is dat er een lekker toetje op MiCook …
Ingredients
- 500 gram Griekse yoghurt
- 1 kleine Cantaloupe meloen
- 2 zakjes Vanillesuiker
- 40 gram Pistanchenoten
- 50 gram Honing
Instructions
- Roer de Griekse yoghurt met de vanillesuiker glad.
- Hak de pistachenoten grof en meng ze met de honing.
- Halveer de cantaloupe meloen, verwijder met een lepel de zaden en maak bolletjes van de meloen met een meloenschepje of snij de meloen in stukjes.
- Schep de Griekse yoghurt in vier schaaltjes, leg de meloenbolletjes erop en schep wat pistachehoning op het geheel.
Genieten!
- Course: Nagerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Nou het zijn toch vaak de makkelijkste toetjes die het lekkerste zijn! 🙂
Hahaha! Inderdaad! 🙂
Lekker toetje voor vanavond! http://t.co/hFVV6axPLk #meloen
[…] Maar de yoghurt is ook prima te combineren met meloen en pistachehoning, volgens MiCook een heerlijk toetje. Je kunt het recept hier vinden. […]