Hartige herfsttaart met quinoa bodem

5

Een hartige herfsttaart met een bodem van quinoa en een vulling van broccoli & wortel: een hele bijzondere hartige taart, want dit is mijn inzending voor het foodblogevent van september.

Het Foodblogevent van augustus met het onderwerp maaltijdsalades is gewonnen door Ianna van de inspirerende blog Beginspiration, een blog over gezond en (h)eerlijk eten. Zij won met haar heerlijke salade met tuinbonen, halloumi, ei en verse munt. Aan Ianna de taak om een nieuw onderwerp te verzinnen voor september… lijkt me niet makkelijk… Maar het is haar gelukt, een geweldig thema: hartige taart! Ianna schrijft:

De maand september vind ik echt een hartige taart maand! Door de heerlijke (en laatste) groenten van het zomerseizoen en de eerste herfstgroenten, krijg ik vaak spontaan zin om een hartige taart of quiche te maken. Of het nu gaat om een preitaart met tijmdeeg,  een pompoentaart met gebakken paddenstoelen of een mozzarellataart met gegrilde groenten en doperwtjes, in de maand september kan alles.. Ik ben dus heel benieuwd wat jullie voor leuks gaan verzinnen!

Leuk, leuk, leuk! Ik ben dol op hartige taarten en heb er ook al een aantal op mijn site staan. Ik wist dus meteen dat ik ook deze maand weer mee zou doen aan het foodblogevent. Voordat het thema bekend werd gemaakt, was ik al van plan om de volgende hartige taart met een bodem van quinoa te maken. Ik maak vaak hartige taarten met een Allison-bodem (errug lekker) of met bladerdeeg/filodeeg, maar toen ik las dat je ook een bodem van quinoa kunt maken, wilde ik dat graag een keer proberen. De bodem stond vast!

Nu de vulling nog… lekker veel groente in ieder geval.. in herfstkleuren… Oranje & groen zijn wat mij betreft echte herfst kleuren. Groene bladeren aan de bomen, het gras nog helder groen, tekenen dat de zomer nog niet helemaal voorbij is, maar ook oranje bladeren die langzaam van boom naar grond verhuizen… een teken dat de herfst toch echt is begonnen… prachtig om te zien!

Ook maar even het lijstje met seizoensgroenten erbij gepakt die Ianna een paar dagen eerder op haar blog plaatste. Jaaaa, broccoli (groen) en wortel (oranje)! Heerlijke combinatie en helemaal herfstachtig, echte septembergroenten. Nog wat Apetina kaas (of feta) er overheen (de witte stippen van de paddestoelen die in de herfst beginnen met groeien…) en de hartige herfsttaart is een feit! 🙂

Ok, leuk idee, maar het is een experiment, dus hij moet ook nog lukken… Gistermiddag/avond aan de slag! Eindelijk wat meer tijd, dus de herfsttaart werd een feit. En hij was heerlijk! Ik vond het bijna jammer dat het buiten ongeveer 20 graden was… geen regen, geen wind, geen herfstweer… gewoon zomerweer en wij zitten binnen een hartige herfsttaart te eten… Maar ondanks de 20 graden en het zonnetje hebben we zitten smullen! 😉

Erg lekker en de bodem van quinoa (en een beetje chia zaad) gaat er zeker nog een keer komen: experiment geslaagd! Nu snel naar het recept! 🙂

Bronnen: BeginspirationFok (foto).

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Foodblogevent september 2012: Hartige taart! | Beginspiration

  2. Pingback: Veldsla met perzik & parmaham | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.