Hartige quinoa taart met garnaaltjes

1

Quinoa! Ik ben er dol op, het is gezond én het is het ‘jaar van de Quinoa‘, genoeg reden om nieuwe recepten met quinoa uit te proberen.

Dit keer een hartige taart met deeg van quinoameel gevuld met…. quinoa (en nog veel meer lekkere ingrediënten). Een dubbele quinoa taart.

Ja, we eten vaak hartige taart, we zijn er dol op! Zeker in de koude wintermaanden, heerlijk. Deze taart stond al op de planning, maar het was gister niet echt winter… een dagje met zon, tien graden, niet veel wind (zoals vandaag), genieten.

De regen die ‘s middags kwam, nam ik voor lief. Ik vond het gewoon heerlijk om zonder handschoenen, sjaal, muts en 30 lagen over elkaar heen naar buiten te gaan, stevig door wandelen zonder bij elke stap te hoeven opletten of het profiel op je schoenen wel voldoende is voor het hoopje sneeuw/ijs dat daar ligt. Ik heb genoten, zelfs van het hondje dat het geweldig vond om in elke (blubber)plas vrolijk te staan dansen en aan het eind van de wandeling écht geen blondje meer was….

Nee, geen winters weer, maar dit ‘herfst-weer’ is ook goed genoeg voor een heerlijke hartige taart. Regenkleding weer uit, hondje schoon & droog maken en hup, de keuken in om te koken. Ik had die dag al zeven(!) boterkoeken gebakken voor een collega van Alwin die graag wilde trakteren op boterkoek, maar ik was nog lang niet flauw van het zicht van de keuken.  Eerst het deeg maken, even laten rusten, ondertussen groente snijden, quinoa koken, groente bakken, alles in de vorm en in de oven. Tijdens het wachten alvast de keuken (weer) opruimen, tafel dekken om daarna heerlijk te eten. We hebben weer zitten smullen! 🙂

Heerlijke dubbele quinoa taart

Heerlijke dubbele quinoa taart

Ik heb nog geen quinoameel in de supermarkt kunnen vinden, maar bij ons verkopen ze het wel in de natuurwinkel en anders kun je het online kopen.

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 5 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.