Hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas

13

Een hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas! Mede mogelijk gemaakt door Zalando!

Nee, ik heb deze hartige taart niet gemaakt in mijn nieuwe outfit met mijn nieuwe schoenen (waar we Zalando denk ik allemaal wel van kennen), maar met een bakvorm & kommenset van Zalando. Huh? Ja, ik wist het ook niet hoor, maar Zalando heeft nu ook een ‘koken-afdeling‘! Hoe leuk is dat?!

Ik mocht wat spulletjes uitproberen en koos voor deze mooie bakvorm samen met een kommen-set (een deel van mijn mengkommen hebben hun langste tijd wel gehad…).

Zalando

De volgende dag stond de pakketjes-bezorger voor de deur en kon ik aan de slag. De kommen-set vind ik zelf erg handig. Vooral het feit dat ze zo heerlijk in elkaar passen (scheelt weer kastruimte). Een grote kom, een vergiet, zeef, kleine kom en een cup-set (handig voor recepten die alleen in cups staan beschreven). En de bakvorm? Ik vind hem erg mooi en bakvormen kun je nooit genoeg hebben toch? 🙂

En omdat ik het zo leuk vind (en de bakvorm erg goed bevalt), geef ik ook nog een bakvorm weg (door middel van een winactie)! Met iets extra’s! Maar daar lees je morgen meer over! 😉

Hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas

Hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas

Afijn, de hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas. Een heerlijke combinatie! Maar ik vind rookkaas ook erg lekker en we zijn hier dol op kastanjechampignons. Kun je geen stukje rookkaas vinden om te raspen? Gebruik dan gewoon wat plakjes en snij ze in kleine stukjes, werkt ook prima! Heb ik ook gedaan, want ik had geen tijd meer om langs een kaaswinkel te fietsen en de supermarkt hier verkoopt over het algemeen alleen maar plakjes rookkaas.

Ow, en als je wat deeg over hebt, kun je dit gebruiken om leuke vormpjes op de taart te leggen. Dat heb ik ook gedaan… die dingen die er op liggen, moeten namelijk boompjes voorstellen, maar het is niet echt een succes geworden… Het idee was leuk, de uitvoering wat minder… Maar deze hartige taart is zooo lekker, die mislukte boompjes, ach… we hebben zitten smullen en daar gaat het om! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

 1. Ah, dat klinkt echt heerlijk! Ik moet weliswaar glutenvrij eten, maar dit is vast ook met glutenvrij deeg te maken 🙂

 2. Pingback: Win! Een prachtige bakvorm + cup-set - MiCook

 3. Saskia de bruin on

  Hoi Maaike
  Ik heb de taart gemaakt. Hij was super! Ik heb een paar dingen anders gedaan. Ik heb 250 gram kastanje champignons weggelaten en 300 gram geroosterde en gepureerde pompoen toegevoegd. Aan het deeg heb ik twee theelepels nigellazaadjes toegevoegd ipv Italiaanse kruiden. De rookkaas heb ik in kleine reepjes gesneden en door het ei crème fraîce pompoen mengsel geroerd. Echt een blijvertje. Dank je voor je lekkere recepten en leuke blog.

 4. Ik merk dat ik gemiddeld 1 keer per week naar deze pagina ga, het deeg van deze hartige taart is echt perfect!! Vorige week gevarieerd met geitenkaas, vandaag probeer ik blauwe kaas en vijgen. Echt top 🙂

  En wat is je site mooi geworden!

  • Wat super leuk om te lezen, Henny! En wat leuk dat je hier regelmatig even komt kijken! 🙂

   Ik ben benieuwd naar de vijgen met blauwe kaas!

 5. Pingback: Hartige taart met spinazie en blauwe kaas | Happy Eating Healthy

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.