Een hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas! Mede mogelijk gemaakt door Zalando!
Nee, ik heb deze hartige taart niet gemaakt in mijn nieuwe outfit met mijn nieuwe schoenen (waar we Zalando denk ik allemaal wel van kennen), maar met een bakvorm & kommenset van Zalando. Huh? Ja, ik wist het ook niet hoor, maar Zalando heeft nu ook een ‘koken-afdeling‘! Hoe leuk is dat?!
Ik mocht wat spulletjes uitproberen en koos voor deze mooie bakvorm samen met een kommen-set (een deel van mijn mengkommen hebben hun langste tijd wel gehad…).
De volgende dag stond de pakketjes-bezorger voor de deur en kon ik aan de slag. De kommen-set vind ik zelf erg handig. Vooral het feit dat ze zo heerlijk in elkaar passen (scheelt weer kastruimte). Een grote kom, een vergiet, zeef, kleine kom en een cup-set (handig voor recepten die alleen in cups staan beschreven). En de bakvorm? Ik vind hem erg mooi en bakvormen kun je nooit genoeg hebben toch? 🙂
En omdat ik het zo leuk vind (en de bakvorm erg goed bevalt), geef ik ook nog een bakvorm weg (door middel van een winactie)! Met iets extra’s! Maar daar lees je morgen meer over! 😉
Afijn, de hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas. Een heerlijke combinatie! Maar ik vind rookkaas ook erg lekker en we zijn hier dol op kastanjechampignons. Kun je geen stukje rookkaas vinden om te raspen? Gebruik dan gewoon wat plakjes en snij ze in kleine stukjes, werkt ook prima! Heb ik ook gedaan, want ik had geen tijd meer om langs een kaaswinkel te fietsen en de supermarkt hier verkoopt over het algemeen alleen maar plakjes rookkaas.
Ow, en als je wat deeg over hebt, kun je dit gebruiken om leuke vormpjes op de taart te leggen. Dat heb ik ook gedaan… die dingen die er op liggen, moeten namelijk boompjes voorstellen, maar het is niet echt een succes geworden… Het idee was leuk, de uitvoering wat minder… Maar deze hartige taart is zooo lekker, die mislukte boompjes, ach… we hebben zitten smullen en daar gaat het om! 🙂
Hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas

By november 7, 2013
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 40 mins
- Cook: 45 mins
- Ready In: 1 hr 25 mins
Een hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas! Mede mogelijk gemaakt door Zalando!Nee, ik heb deze hartige taart niet …
Ingredients
- 180 gram (spelt)Bloem
- 100 gram Yoghurt
- 33 milliliter Olijfolie
- 3 gram Bakpoeder
- Zeezout
- Italiaanse kruiden
- 750 gram Kastanjechampignons
- 4 stuks Eieren
- 125 gram Crème fraîche
- 120 gram Rookkaas geraspt
- Paneermeel
- Olijfolie
- Quichevorm ongeveer 24 centimeter
Instructions
- Meng in een kom de (spelt)bloem, yoghurt, olijfolie, het bakpoeder, een snufje zout en wat Italiaanse kruiden. Roer door en kneed daarna goed door met je handen tot een soepel deeg.
- Vorm een bal van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
- Veeg ondertussen de kastanjechampignons schoon en snij ze in niet al te dunne plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de plakjes kastanjechampignons gaar en laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Laat eventueel nog even uitlekken in een vergiet.
- Rasp de rookkaas. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de rookkaas door het mengsel. Voeg de (uitgelekte) kastanjechampignons toe en roer het geheel goed door.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quichevorm (of ovenschaal) in met een beetje olijfolie en bestrooi de vorm dun met paneermeel.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een met (spelt)bloem bestoven werkblad tot een ronde lap groter dan de quichevorm.
- Leg het deeg voorzichtig in de vorm en bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg. Snij eventueel overtollig deeg weg. Strooi nog een klein beetje paneermeel op de bodem.
- Schep de vulling in de vorm en beleg eventueel met het overtollig deeg in vormpjes.
- Bak de hartige taart ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij in stukjes en serveer eventueel met wat rucola.
- Course: Hoofdgerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Ah, dat klinkt echt heerlijk! Ik moet weliswaar glutenvrij eten, maar dit is vast ook met glutenvrij deeg te maken 🙂
Dank je wel! 🙂
Een glutenvrije versie moet vast lukken!
[…] jullie het artikel van gisteren gelezen? Ik maakte deze hartige taart met kastanjechampignons & rookkaas (zo lekker!) in een prachtige bakvorm met dank aan Zalando. Zalando heeft tegenwoordig namelijk ook […]
mmmm lekkkkeeerrrrrr.
Hoi Maaike
Ik heb de taart gemaakt. Hij was super! Ik heb een paar dingen anders gedaan. Ik heb 250 gram kastanje champignons weggelaten en 300 gram geroosterde en gepureerde pompoen toegevoegd. Aan het deeg heb ik twee theelepels nigellazaadjes toegevoegd ipv Italiaanse kruiden. De rookkaas heb ik in kleine reepjes gesneden en door het ei crème fraîce pompoen mengsel geroerd. Echt een blijvertje. Dank je voor je lekkere recepten en leuke blog.
Wat leuk, Saskia! 🙂
Klinkt goed, met gepureerde pompoen erbij! Fijn dat het een blijvertje is! 🙂
Ik merk dat ik gemiddeld 1 keer per week naar deze pagina ga, het deeg van deze hartige taart is echt perfect!! Vorige week gevarieerd met geitenkaas, vandaag probeer ik blauwe kaas en vijgen. Echt top 🙂
En wat is je site mooi geworden!
Wat super leuk om te lezen, Henny! En wat leuk dat je hier regelmatig even komt kijken! 🙂
Ik ben benieuwd naar de vijgen met blauwe kaas!
[…] de blauwe kaas misschien niet, maar wel heel erg lekker 😉 De deeg is gebaseerd op het recept van MiCook.nl, met de vulling kun je eindeloos […]