Afgelopen zaterdag, de dag voor pasen, aten we deze heerlijke hartige taart met alvast wat paas-achtige kleurtjes. Geel & groen horen wel een beetje bij pasen, toch?! En anders wel bij de lente!
Terwijl ik dit typ, vallen er kleine sneeuwvlokjes naar beneden (ja, zelfs op 4 april nog…), maar de lente komt er nu echt aan hoor! De voorspellingen zien er in ieder geval een stuk beter uit… ik blijf hopen!
Afijn, ideaal weer voor een heerlijke hartige taart om lekker warm te worden met een beetje lente kleuren: het beste van beide. Deze combinatie (broccoli met gele paprika) kwam ik tegen op de mooie blog van Caroline. Ik keek eigenlijk naar een ander recept, maar onderaan elk recept staan bij Caroline foto’s met linkjes naar andere recepten…. Voor je het weet ben je weer een half uur verder en zit je vol inspiratie! Ik heb de taart uiteindelijk helemaal anders gemaakt, maar die broccoli & gele paprika bleven er in: een heerlijke combinatie.
Als je mijn blog een beetje volgt, weet je waarschijnlijk wel dat ik sinds kort geen bladerdeeg gebruik voor mijn hartige taarten, maar een eigen deeg maak. Je kunt deze taart natuurlijk prima met bladerdeeg maken (ongeveer 6 plakjes), maar probeer het eens, de bodem zelf maken, want het is zo lekker! Terwijl het deeg ligt te rusten in de koelkast, maak je de vulling, daarna alles in de vorm, de oven in & daarna lekker genieten van een heerlijke, hartige taart!
Hou je niet zo van paprika? Probeer dan eens deze hartige taart met broccoli & peren: ook erg lekker!
Hartige taart met broccoli & gele paprika
By april 4, 2013
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 40 mins
- Cook: 40 mins
- Ready In: 1 hr 20 mins
Afgelopen zaterdag, de dag voor pasen, aten we deze heerlijke hartige taart met alvast wat paas-achtige kleurtjes. Geel & groen …
Ingredients
- 150 gram Bloem + iets extra
- 75 gram Roomboter in blokjes
- 5 Stuks eieren
- Zout
- Paprikapoeder
- Paneermeel
- 500 gram Broccoli in roosjes
- 2 stuks Paprika geel, in stukjes
- 125 gram Crème fraîche
- 150 gram Hamblokjes
- 40 gram Mozzarella geraspt
- Peper
- Olijfolie
- Taart- of quichevorm / ovenschaal
Instructions
- Meng in een kom de bloem met een snuf zout. Voeg de koude boter in blokjes toe. Klop alvast 1 ei los.
- Kneed de boter voorzichtig door de bloem met je vingertoppen tot het voelt en eruit ziet als grof broodkruim.
- Voeg het geklopte ei, 2-3 eetlepels koud water & 1 eetlepel paprikapoeder toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
- Wikkel het deeg vervolgens in plastic folie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Snij ondertussen de broccoli in roosjes en de paprika's in stukjes.
- Kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar (of stoom ze even) en laat uitlekken.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes paprika ongeveer 5 minuten. Laat ook uitlekken.
- Snij eventueel de ham in blokjes & rasp de mozzarella.
- Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper, zout & paprikapoeder. Voeg de hamblokjes, geraspte mozzarella & de stukjes paprika toe en roer goed door.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm of ovenschaal in met een beetje olijfolie en bestrooi de vorm dun met paneermeel.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap groter dan de quichevorm.
- Leg het deeg voorzichtig in de vorm, bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg en prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
- Verdeel de broccoli roosjes over de bodem en giet het ei-mengsel er overheen.
- Bak de taart ongeveer 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
- Course: Hoofdgerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
[…] meer! Het recept van de Florentijnse kipfilet die we de week ervoor aten, kwam online evenals de hartige taart met broccoli & gele paprika (ik liep wat achter…). Allebei erg lekker, al zeg ik het […]