Hartige taart met broccoli & gele paprika

1

Afgelopen zaterdag, de dag voor pasen, aten we deze heerlijke hartige taart met alvast wat paas-achtige kleurtjes. Geel & groen horen wel een beetje bij pasen, toch?! En anders wel bij de lente!

Terwijl ik dit typ, vallen er kleine sneeuwvlokjes naar beneden (ja, zelfs op 4 april nog…), maar de lente komt er nu echt aan hoor! De voorspellingen zien er in ieder geval een stuk beter uit… ik blijf hopen!

Afijn, ideaal weer voor een heerlijke hartige taart om lekker warm te worden met een beetje lente kleuren: het beste van beide. Deze combinatie (broccoli met gele paprika) kwam ik tegen op de mooie blog van Caroline. Ik keek eigenlijk naar een ander recept, maar onderaan elk recept staan bij Caroline foto’s met linkjes naar andere recepten…. Voor je het weet  ben je weer een half uur verder en zit je vol inspiratie! Ik heb de taart uiteindelijk helemaal anders gemaakt, maar die broccoli & gele paprika bleven er in: een heerlijke combinatie.

Als je mijn blog een beetje volgt, weet je waarschijnlijk wel dat ik sinds kort geen bladerdeeg gebruik voor mijn hartige taarten, maar een eigen deeg maak. Je kunt deze taart natuurlijk prima met bladerdeeg maken (ongeveer 6 plakjes), maar probeer het eens, de bodem zelf maken, want het is zo lekker! Terwijl het deeg ligt te rusten in de koelkast, maak je de vulling, daarna alles in de vorm, de oven in & daarna lekker genieten van een heerlijke, hartige taart!

Hartige taart met broccoli & gele paprika

Hartige taart met broccoli & gele paprika

Hou je niet zo van paprika? Probeer dan eens deze hartige taart met broccoli & peren: ook erg lekker!

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 14 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.