Haver-chocoflensjes met banaan

2

Het was gisteren een beetje een rare eet-dag… ‘s middags heb een poging gedaan om deze rijstevlaai te maken, alleen dan anders…

Ten eerste heb ik blijkbaar een pak bruin brood gepakt in de supermarkt in plaats van wit brood. Op zich niet zo heel erg, want ik hou wel van bruin brood. Het lukte ook niet zo om een mooie rand te maken, dus heb ik het deeg uiteindelijk in een andere vorm gedaan. De vulling wilde ik ook anders doen… Ik heb een bak rijstdessert van Lidl meegenomen (heeeerlijk), dit met 2 eieren en wat vanilleyoghurt gemend en bovenop het brood gegoten. Daar wat gemalen kokos en kaneel bovenop en in de oven. Het werd niet echt een rijstevlaai, maar dat was geen verrassing… Alleen… hij was wel verschrikkelijk lekker! Het was een soort wentelteefjestaart geworden met een heerlijke smaak. Toen Alwin thuis kwam, was de taart nog warm en heb ik hem meteen laten proeven… Je raadt het al… dat proeven bleef niet bij één hapje… Yum, wat was dat lekker! 🙂

Geen ruimte meer voor een fatsoenlijke maaltijd, dus maar even niet gekookt. Ach, bruin brood, eieren, rijst, yoghurt.. redelijk gezond toch?! Niet echt een recept te noemen, dus ik heb er maar geen artikeltje over geschreven… misschien ga ik er nog wel een recept van maken, maar dan écht met wentelteefjes, want het was echt super lekker!

Afijn, later die avond vroeg ik of Alwin nog ergens zin in had, want we hadden nog niet echt fatsoenlijk gegeten. Alwin dacht even na: “nou, als het niet teveel moeite is heb ik wel zin in wat fruit of euh, misschien wel flensjes”. Teveel moeite? Natuurlijk niet: hartstikke leuk juist! Dus heb ik haver-chocoflensjes met banaan (en een toefje slagroom) voor hem gemaakt. Het recept komt (deels) uit de mei editie van Light Koken waar het havermoutpannenkoeken met lijnzaad (als ontbijt) worden genoemd. Ik heb er zelf cacao aan toegevoegd, iets dunner gebakken en een banaan er tussen gelegd. Nog wat chocoladesaus er overheen en Alwin heeft zitten smullen, hij vond ze écht ontzettend lekker. Altijd fijn om het vriendje zo gelukkig te kunnen maken! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.