Haver-cranberryrepen

7

Vandaag geen ‘kookweek’ zoals jullie van mij gewend zijn op maandag (die houden jullie nog van mij tegoed) maar wel een super makkelijk, super snel, super lekker recept: haver-cranberryrepen.

Ik denk dat het moeilijkste van het hele verhaal is om een blikje gecondenseerde melk te scoren, want die verkopen ze niet in elke supermarkt… (raar, maar waar..). De rest is echt easy! De voorbereiding is echt peanuts, ze moeten daarna alleen een uur in de oven (toch niet zo  super snel dus…), maar als de oven aan staat, kun je natuurlijk heel veel andere dingen doen.

En ja, als de oven klaar is, moet je ook nog wachten om ze af te laten koelen… Zo vervelend altijd! Maar het is het allemaal waard, want ze zijn heerlijk!

Het oorspronkelijke recept (ik heb een paar kleine dingen aangepast), komt uit het boekje 500 ontbijt- & lunchgerechten: 500 heerlijke recepten voor een goed begin van de dag. Bij elke recept worden er een aantal variaties gegeven. Zo kun je deze repen (in het boekje heten ze ‘kostelijke cranberryrepen’) ook maken met rozijnen in plaats van cranberry’s of met bosvruchten of met dadels & pecannoten (lijkt mij ook een erg lekkere variant).

Snel ontbijt of heerlijke snack!

Snel ontbijt of heerlijke snack!

Print Friendly, PDF & Email