Haver-cranberryrepen

7

Vandaag geen ‘kookweek’ zoals jullie van mij gewend zijn op maandag (die houden jullie nog van mij tegoed) maar wel een super makkelijk, super snel, super lekker recept: haver-cranberryrepen.

Ik denk dat het moeilijkste van het hele verhaal is om een blikje gecondenseerde melk te scoren, want die verkopen ze niet in elke supermarkt… (raar, maar waar..). De rest is echt easy! De voorbereiding is echt peanuts, ze moeten daarna alleen een uur in de oven (toch niet zo  super snel dus…), maar als de oven aan staat, kun je natuurlijk heel veel andere dingen doen.

En ja, als de oven klaar is, moet je ook nog wachten om ze af te laten koelen… Zo vervelend altijd! Maar het is het allemaal waard, want ze zijn heerlijk!

Het oorspronkelijke recept (ik heb een paar kleine dingen aangepast), komt uit het boekje 500 ontbijt- & lunchgerechten: 500 heerlijke recepten voor een goed begin van de dag. Bij elke recept worden er een aantal variaties gegeven. Zo kun je deze repen (in het boekje heten ze ‘kostelijke cranberryrepen’) ook maken met rozijnen in plaats van cranberry’s of met bosvruchten of met dadels & pecannoten (lijkt mij ook een erg lekkere variant).

Snel ontbijt of heerlijke snack!

Snel ontbijt of heerlijke snack!

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

 1. Sacha Franke on

  Ik zie op foto nummer 1 dat je ook noten gebruikt hebt, maar die vind ik niet terug in de ingredienten lijst. Hoeveel noten heb je gebruikt?

 2. Hoi!

  Ooooh, wat stom van mij dat ik dat vergeten ben er bij te zetten…. en het is alweer een tijd geleden dat ik ze gemaakt heb…. Ik weet het ook niet meer uit mijn hoofd en ben op dit moment niet thuis om in mijn aantekeningen-boekje te kijken….
  Volgende week ben ik weer thuis en kijk ik meteen even voor je!

 3. Hoi Maartje,

  Ja, ik dacht ook nog ergens pecannoten te zien…. Ik denk dat ik gewoon wat noten heb gemixt, maar hoeveel gram precies, dat weet ik niet meer…..

  Als je ze goed verpakt, kun je ze denk ik wel een dag of vijf bewaren.

 4. Hoi Sacha,

  We zijn weer thuis, dus heb meteen even gekeken! Er gaat 75 gram noten (naar keus) in. Ik heb het meteen even bij het recept gezet! 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.