Havermoutkoekjes met cacao nibs

16

Havermoutkoekjes met cacao nibs: yum!

Als je nu denkt: ‘hé, die heb ik eerder gezien’. Dat klopt! Een paar maanden geleden kwamen ze namelijk al online in combinatie met een winactie. De actie organiseerde ik in samenwerking met Puur Mieke (de koekjes waren er een onderdeel van) maar de actie is allang gesloten.

De koekjes worden echter nog steeds erg vaak bekeken en (na)gemaakt. Super leuk natuurlijk! Alleen vind ik het niet zo leuk om bezoekers (jullie dus!) steeds te confronteren met een winactie waar jullie niets meer mee kunnen. Vandaar dat ik het recept loskoppel van de actie.

Deze heerlijke koekjes lijken erg veel op de (enorm populaire) gezonde banaan-havermoutkoekjes, maar de toevoeging van de cacao nibs, maakt deze koekjes wel erg lekker! Heb je geen cacao nibs, dan kun je natuurlijk altijd stukjes (pure) chocolade toevoegen: ook erg lekker!

Havermoutkoekjes met cacao nibs

Havermoutkoekjes met cacao nibs

De (rauwe) cacao nibs kreeg ik toentertijd van Mieke (van Puur Mieke). Mieke verkoopt ze in haar webshop (met nog veel meer gezonde & natuurlijke voeding). Rauwe cacao nibs zijn kleine brokjes pure, rauwe cacao gemaakt van ongebrande biologische cacaobonen en waaraan niets is toegevoegd (geen suikers of melkproducten).

Print Friendly, PDF & Email