Havermoutkoekjes met cacao nibs

16

Havermoutkoekjes met cacao nibs: yum!

Als je nu denkt: ‘hé, die heb ik eerder gezien’. Dat klopt! Een paar maanden geleden kwamen ze namelijk al online in combinatie met een winactie. De actie organiseerde ik in samenwerking met Puur Mieke (de koekjes waren er een onderdeel van) maar de actie is allang gesloten.

De koekjes worden echter nog steeds erg vaak bekeken en (na)gemaakt. Super leuk natuurlijk! Alleen vind ik het niet zo leuk om bezoekers (jullie dus!) steeds te confronteren met een winactie waar jullie niets meer mee kunnen. Vandaar dat ik het recept loskoppel van de actie.

Deze heerlijke koekjes lijken erg veel op de (enorm populaire) gezonde banaan-havermoutkoekjes, maar de toevoeging van de cacao nibs, maakt deze koekjes wel erg lekker! Heb je geen cacao nibs, dan kun je natuurlijk altijd stukjes (pure) chocolade toevoegen: ook erg lekker!

Havermoutkoekjes met cacao nibs

Havermoutkoekjes met cacao nibs

De (rauwe) cacao nibs kreeg ik toentertijd van Mieke (van Puur Mieke). Mieke verkoopt ze in haar webshop (met nog veel meer gezonde & natuurlijke voeding). Rauwe cacao nibs zijn kleine brokjes pure, rauwe cacao gemaakt van ongebrande biologische cacaobonen en waaraan niets is toegevoegd (geen suikers of melkproducten).

Print Friendly, PDF & Email

16 reacties

 1. Pingback: Havermoutkoekjes + winactie! - MiCook

 2. Pingback: Hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel - MiCook

 3. Ik heb ze gemaakt en ze zijn goed gelukt…..denk ik. Ze smaken lekker alleen zijn ze niet knapperig maar blijven ze een beetje zacht. Of worden ze ook niet knapperig? Misschien had ik ze nog dunner moeten maken ik weet het niet. En hoe bewaar je deze koekjes zodat ze na een tijdje ook nog lekker smaken?

  • Leuk dat je ze gemaakt hebt en dat ze in de smaak vallen, Vivian! 🙂
   Ze worden inderdaad niet echt super knapperig. Dun maken en misschien nog iets langer in de oven kan helpen om ze iets knapperiger te maken.
   Ik bewaar ze meestal in een bakje (luchtdicht), maar ze blijven niet heel lang zo lekker als de eerste dag. Snel opeten dus! 😉

 4. Pingback: Gezonde koekjes - MiCook

  • Dank je wel, Dominique! 🙂

   Ja hoor! Je kunt de kokos gewoon weglaten of eventueel wat extra noten toevoegen! Veel bakplezier! 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.