Havermoutkoekjes met cacao nibs: yum!
Als je nu denkt: ‘hé, die heb ik eerder gezien’. Dat klopt! Een paar maanden geleden kwamen ze namelijk al online in combinatie met een winactie. De actie organiseerde ik in samenwerking met Puur Mieke (de koekjes waren er een onderdeel van) maar de actie is allang gesloten.
De koekjes worden echter nog steeds erg vaak bekeken en (na)gemaakt. Super leuk natuurlijk! Alleen vind ik het niet zo leuk om bezoekers (jullie dus!) steeds te confronteren met een winactie waar jullie niets meer mee kunnen. Vandaar dat ik het recept loskoppel van de actie.
Deze heerlijke koekjes lijken erg veel op de (enorm populaire) gezonde banaan-havermoutkoekjes, maar de toevoeging van de cacao nibs, maakt deze koekjes wel erg lekker! Heb je geen cacao nibs, dan kun je natuurlijk altijd stukjes (pure) chocolade toevoegen: ook erg lekker!
De (rauwe) cacao nibs kreeg ik toentertijd van Mieke (van Puur Mieke). Mieke verkoopt ze in haar webshop (met nog veel meer gezonde & natuurlijke voeding). Rauwe cacao nibs zijn kleine brokjes pure, rauwe cacao gemaakt van ongebrande biologische cacaobonen en waaraan niets is toegevoegd (geen suikers of melkproducten).
Havermoutkoekjes met cacao nibs

By januari 8, 2014
Published:- Yield: 12-16 koekjes
- Prep: 10 mins
- Cook: 20 mins
- Ready In: 30 mins
Havermoutkoekjes met cacao nibs: yum!Als je nu denkt: 'hé, die heb ik eerder gezien'. Dat klopt! Een paar maanden geleden kwamen …
Ingredients
- 100 gram Havermout
- 2 stuks Bananen (over)rijp
- 30 gram Hazelnoten fijn gehakt
- 15 gram Geraspte kokos
- 25 gram Cacao nibs
- Bakplaat
- Bakpapier
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (of meerdere).
- Prak de bananen helemaal fijn en hak de hazelnoten fijn (niet tot meel malen, maar ook niet te grof).
- Doe de geprakte bananen in een kom en roer er de havermout & kokosrasp doorheen. Er vormt zich nu vanzelf een soort deegbal.
- Voeg de gehakte hazelnoten & cacao nibs toe & meng het geheel goed.
- Leg met een eetlepel 12-16 koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat (druk ze eventueel wat plat met de bolle kant van een lepel) en bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster & smullen maar!
- Course: Gebak, cake, taart, etc.
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
ik zou er zo een bijt in nemen 🙂
Haha, zo lekker zijn ze wel! 😉
[…] Scroll naar beneden om te zien wie heeft gewonnen! Het recept voor de havermoutkoekjes kun je hier […]
MMM top !! Wil ik ook eens uitproberen.
Groetjes Julie van hapjesprinces.be
Leuk, Julie! Gewoon doen! 😉
[…] ik een super leuk pakketje van Puur Mieke! Hier zaten onder andere cacao nibs in (ik maakte er deze havermoutkoekjes van), kokosmeel (daar kwam deze cake met banaan uit) én kikkererwtenmeel. Kikkererwtenmeel heeft […]
Ik heb ze gemaakt en ze zijn goed gelukt…..denk ik. Ze smaken lekker alleen zijn ze niet knapperig maar blijven ze een beetje zacht. Of worden ze ook niet knapperig? Misschien had ik ze nog dunner moeten maken ik weet het niet. En hoe bewaar je deze koekjes zodat ze na een tijdje ook nog lekker smaken?
Leuk dat je ze gemaakt hebt en dat ze in de smaak vallen, Vivian! 🙂
Ze worden inderdaad niet echt super knapperig. Dun maken en misschien nog iets langer in de oven kan helpen om ze iets knapperiger te maken.
Ik bewaar ze meestal in een bakje (luchtdicht), maar ze blijven niet heel lang zo lekker als de eerste dag. Snel opeten dus! 😉
[…] waren. Daarnaast is het één van de meest bekeken recepten op MiCook! De variant op deze koekjes: havermoutkoekjes met cacao nibs doen het ook erg goed! Ze zijn dan ook erg […]
Ziet er heerlijk uit! Zou je dit recept ook zonder de kokos kunnen maken?
Dank je wel, Dominique! 🙂
Ja hoor! Je kunt de kokos gewoon weglaten of eventueel wat extra noten toevoegen! Veel bakplezier! 🙂
Ik heb veel cacao nibs dus ga het zeker een dezer dagen proberen.
Fijn dat het zonder lactose én suiker is!
wat kan ik in de plaats van de geraspte kokos doen?
Hoi! Kan ik ook andere gehakte noten dan hazelnoten gebruiken?