Haverzemelenbroodcake

0

Haverzemelenbroodcake: een leuk woord voor scrabble, 3 x woordwaarde en je kunt niet meer verliezen… Maar het is ook erg lekker hoor!

Maar wat is het nu eigenlijk? Dat er haverzemelen in zitten is wel duidelijk. Geen brood, ook geen cake: een broodcake. Ik heb het in ieder geval gegeten als brood, met een beetje boter. En daarna een sneetje met aardbeien: yum!

Het recept komt uit het boekje ‘Gezonde Gebakjes en Cakejes’ dat ik zomaar vond in het magazine-rek van ‘onze’ boekhandel. Er staan heerlijke recepten in! Ik had zin in brood, maar als je zelf brood wilt bakken, moet je daar over het algemeen een paar uur voor uit trekken en daar had ik dus geen tijd voor. Dit ‘brood’ komt binnen een uurtje uit de oven en ook al is het niet echt brood, het is erg lekker, ook als brood. Een beetje verwarrend allemaal misschien, maar als je een plakje bij een kopje thee wilt eten, kun je het ook gerust cake noemen, maar dan iets steviger en met veel meer zemelen.

In het originele recept wordt er ook nog geplette korianderzaad aan het deeg toegevoegd (1 eetlepel) en wat korianderzaad op de bovenkant (ook 1 eetlepel, vóór het bakken). Daar had ik echter geen zin in (en ook niet in huis), dus dat heb ik weggelaten. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van lichte muscovado-suiker… nog nooit van gehoord… ik heb daarom ‘gewoon’ rietsuiker gebruikt.

Haverzemelenbroodcake

Haverzemelenbroodcake

Afijn, ik vond het brood of de cake erg lekker, maar ik vind recepten met haverzemelen over het algemeen erg lekker. Dit volkoren bulgurbrood met haverzemelen is namelijk ook één van mijn favorieten! Wat vind jij van (haver)zemelen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.