Hazelnootkoekjes

5

Heerlijke hazelnootkoekjes! Van Ikea.. nou ja, soort van.

Het recept komt namelijk uit het leuke bakboek FIKA van Ikea. Een mooi boek(je) met duidelijke recepten & heerlijke zoetigheden. Tja, zo’n boek kun je toch echt niet laten liggen als je toch in deze mega grote winkel rondloopt. We gaan niet heel vaak naar IKEA, maar als we er toch zijn, nemen we eigenlijk altijd meer mee dan dat we van te voren hadden bedacht…

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn eerste recept uit dit leuke boek maakte, namelijk de zandkoekjes met amandelen, maar dan met hazelnoten: hazelnootkoekjes dus! Ik vind amandelen heerlijk hoor, maar toentertijd was mijn voorraad amandelen niet groot genoeg (het bakje was leeg…), dus maakte ik ze met hazelnoten. Geen verkeerde keuze, want ze zijn super lekker!

Fika

Dit recept is geschikt voor 40 koekjes. Als je dit iets teveel vindt, kun je bijvoorbeeld ook de helft van het deeg invriezen en de rest van de koekjes een andere keer afbakken. Ideaal toch?! En heerlijk om te maken op zo’n regenachtige dag als vandaag!

Yummy hazelnootkoekjes

Yummy hazelnootkoekjes

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

 1. Pingback: Mijn kookweek - week 25 - MiCook

 2. Gisteren gebakken! Ik wilde mijn hazelnoten opmaken, dus heb ik ipv 40 gram, 100 gram hazelnoten gebruikt, en maar 75 gram bloem. De koekjes zagen er (waarschijnlijk hierdoor) niet helemaal hetzelfde uit, maar de smaak ging er zeker niet op achteruit! En super goed idee, met die stroop, deed me een beetje denken aan kletskoppen! Maar ik vroeg me af, horen ze zacht te zijn als je ze uit de oven haalt? (want ik heb ze dus 3x zo lang erin gelaten maar toen waren ze nog steeds niet echt helemaal hard), maar na afkoelen wel.

  • Haha, lekker aan het koekjes bakken geweest, Anne? 🙂

   Ze zijn nog wel wat zacht als ze uit de oven komen, maar niet zo zacht dat ze bijvoorbeeld uit elkaar vallen. Ze worden harder naar mate ze afkoelen. Ze worden niet helemaal knapperig uiteindelijk. Heb jij je oven misschien op een andere stand staan aangezien je de andere koekjes er ook al langer in hebt gelaten?

   • Haha, ja ik ben gek op bakken! en die andere koekjes waren zo goed gelukt, dat ik deze ook even wilde proberen ;). Maar ik had mijn oven op hetelucht met boven en onderverwarming staan..hmm gek.

    • Jaaa, bakken is ook super leuk! 🙂

     Wat je ook nog kunt doen is controleren of je oven nog wel ‘goed’ is. Als je bij meerdere recepten last hebt van een langere oventijd, dan zou je eens kunnen controleren of 180 graden ook wel echt 180 graden is (bijvoorbeeld). Ik had er namelijk ongeveer een jaar geleden ook last van. Alles moest langer in de oven… Toen heb ik een oventhermometer gekocht (een niet zo dure die je gewoon in de oven kunt zetten) en een paar keer mee laten draaien. Nou, mijn 180 graden was echt geen 180 graden…. 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.